Ja, zuiveringszout reinigt en doet tegels glanzen: zo gebruik je het

carrelage

Na verloop van tijd gebeurt het wel eens dat de tegels in de badkamer, het bad of de keuken zwart worden. Geconfronteerd met overtollig vocht worden de tegels moeilijk schoon te maken. Terwijl sommige mensen kiezen voor chemische reinigingsmiddelen, gebruiken anderen natuurlijke huishoudelijke producten om het materiaal te conserveren. Om de schadelijke effecten van vocht te bestrijden en stof, vuil en schimmel te verwijderen, zijn hier 5 natuurlijke methoden om uw tegelvoegen schoon te maken.

Keramiek, aardewerk, steengoed, marmer of cementtegels…Tegels kunnen de vloer of de wanden bedekken. De tegelvoegen voorkomen, naast hun esthetische aspect, dat de tegels loskomen en garanderen de waterdichtheid van deze bekleding. Maar om de tegelvoegen te onderhouden en scheuren door agressieve behandelingen te voorkomen, kunt u het beste kiezen voor natuurlijke producten. In dit artikel vindt u 5 milieuvriendelijke oplossingen om effectief vuil uit de voegen te verwijderen en uw vloertegels te behouden.

Hoe vloervoegen schoonmaken met oma-trucs?

Om vloeren te laten glimmen, dweilen de meeste huishoudens hun vloeren om hun tegels schoon te maken, te schrobben en te desinfecteren. Maar terwijl een eenvoudig schoonmaakmiddel vuil van de vloer kan verwijderen, zijn sommige natuurlijke ingrediënten formidabel voor het reinigen van voegen.

Ja, zuiveringszout maakt tegels schoon en glanzend: zo gebruik je het

Hier zijn 5 schoonmaakmiddelen om je tegelvoegen een nieuw leven te geven

1. Witte azijn

Een effectieve tip voor schone, glanzende ramen Beschouwd als een echt wondermiddel, kan witte azijn worden gebruikt om het hele huis schoon te maken. Om zwart geworden tegelvoegen schoon te maken, verwarmt u witte azijn, doopt u een oude tandenborstel in de azijn en schrobt u daarmee uw voegen, waarna u ze afspoelt met schoon water

2. Kleisteen

Kleisteen is een chemisch vrij schoonmaakmiddel met veel huishoudelijke toepassingen. Om uw tegelvoegen te laten glanzen, kunt u gebruik maken van de vlekverwijderende kracht van dit product. Wrijf uw voegen in met een vochtige spons met klei. Spoel ze ten slotte af en gebruik een schone, licht vochtige spons om ze af te vegen

3. Meudon wit

Meudon wit is essentieel voor milieuvriendelijk woningonderhoud. Dit natuurlijke product bestaat uit calciumcarbonaatdeeltjes. Het verschijnt als een fijn wit poeder en moet worden gemengd met water om een reinigingspasta te verkrijgen. Meng 100 gram blanc de Meudon met 5 eetlepels water. Smeer de pasta op de tegelvoegen en laat het een uur inwerken. Schrob uw voegen met een borstel en spoel na met warm water.

4. Zwarte zeep

Zwarte zeep is een reinigingsproduct dat aan vele huishoudelijke toepassingen kan voldoen. Om gewrichten schoon te maken, breng je dit product met een natte borstel aan op beschadigde gewrichten. Schrobben om vuil los te maken en afspoelen met warm water.

5. Baking soda

Baking soda is een multifunctioneel product dat verschillende oppervlakken kan bleken, vlekken en ontkalken zonder ze te beschadigen. Het product, een must voor thuisonderhoud, wordt geleverd in de vorm van een fijn wit poeder. Om dit te doen, en om uw voegen te ontsmetten, spuit u eerst een ½ glas witte azijn op de tegelvoegen en laat u dit enkele minuten staan. Strooi vervolgens vier eetlepels zuiveringszout op het te behandelen oppervlak. Laat 10 minuten staan en gebruik dan een borstel om de voegen te reinigen. Spoel af met lauw water.

Met deze grootmoedige trucs kunt u uw tegelvoegen weer wit maken.