Il metodo più pratico e veloce per pulire una terrazza in cemento: pulitissima

2

Als je een betonnen terras hebt, zit je hier goed. Vandaag bekijken we hoe je het op een praktische en snelle manier kunt schoonmaken. Alle tips hieronder.

Terras-in-beton
Terrassen kunnen bedekt zijn met verschillende materialen en afhankelijk daarvan verandert ook de manier om ze schoon te maken. Als je een betonnen terras hebt, heb je waarschijnlijk problemen. Het is inderdaad niet erg gemakkelijk schoon te maken, maar met de methode die we je gaan laten zien, kun je dit probleem oplossen omdat het praktisch en snel is.

Door de regen en de nabijgelegen tuinen is het heel gewoon dat het snel vuil wordt en een bruine kleur krijgt. Pas op dat je niet te agressieve producten gebruikt die de grond kunnen beschadigen. Bepaalde chemicaliën kunnen zelfs het ruwe beton aantasten.

Pulire

Dus in de volgende paragraaf laten we eens kijken welke methode je het beste kunt gebruiken. Denk er in alle gevallen aan om het terras goed schoon te vegen voordat je begint en verplaats alles wat er is om het grondig schoon te maken. Dus verplaats eventuele bloempotten, tuinmeubilair of fietsen. Maar laten we eens kijken naar de methode die we aanraden.

Betonnen terras: hoe maak je het schoon

Zoals we al zeiden, verplaats alles en begin met het vegen van het betonnen terras. Doe dit over het hele oppervlak en onderschat deze stap niet, want het zal je later veel helpen. Het verwijderen van al het oppervlaktevuil zal de volgende stappen gemakkelijker maken. Droog vuil verwijderen is beter dan nat vuil verwijderen.

We raden twee volledig natuurlijke producten aan: Witte azijn en zuiveringszout. Beide zijn uitstekend om schoon te maken en je kunt kiezen welke je het prettigst vindt of welke je al in huis hebt en meteen kunt uitproberen.

Beton-terras

Begin met witte azijn. Dit is een natuurlijke reiniger die het terras zal ontvetten en al het vuil zal verwijderen. Meng gewoon gelijke delen azijn en water, giet het op het terras en schrob met een bezem met harde haren. Als de vlekken niet verdwijnen, kun je op sommige plekken onverdunde azijn gebruiken.

In het laatste geval is het advies om het een paar minuten te laten inwerken voordat je opnieuw schrobt met de bezem. Als je het ongeveer 10 minuten laat inwerken, krijgt het de tijd om in te werken en uit te harden. Als het eenmaal is uitgehard, kun je een pomp gebruiken om alle resten te verwijderen.