Hoe maak je een thuisbehandeling met keratine: gemakkelijk te beheren haar zonder pluis

88989899 950x500 1

Onder de opties om mooi haar te hebben, is keratine erg populair geworden, omdat het helpt het haar te herstellen en te voeden. Het beste is dat je het thuis kunt toepassen, we leggen uit hoe maak je een keratinebehandeling thuis: handelbaar, glad en pluisvrij haar.

Keratine is een eiwit dat voorkomt in onze huid, haar en nagels. Volgens het Dermatologisch Medisch Instituut bestaat haar voor 80% uit keratine, dat zich in de buitenste laag bevindt en verantwoordelijk is voor de bescherming ervan.

Keratinerijk haar ziet er glanzend, elastisch en sterk uit; het verslijt echter door factoren als vervuiling, zonlicht, slechte hygiënische gewoonten en chemisch misbruik, waardoor het pluizig droog en dof wordt. Dit is waarom keratine behandelingen zo populair zijn.

Hoe maak je een zelfgemaakte keratine behandeling

Keratine behandelingen zijn gericht op het herstellen van de gezondheid van het haar, vooral wanneer het erg droog en beschadigd is, hoewel het ook wordt aanbevolen om het glad te helpen maken.

Hoewel het populair is geworden in de esthetiek, zijn er voedingsmiddelen die helpen bij de productie van keratine, maar ook bijdragen aan de voeding en schoonheid van ons haar. Profiteer daarvan in deze recepten om je haar een zelfgemaakte keratinebehandeling te geven.

Honing en mayonaise behandeling

 • 2 eetlepels mayonaise
 • 1 eetlepel honing
 • 1 banaan
 • 1 ei
 • 1 eetlepel olijfolie
  Meng, of mix met een handmixer, alle ingrediënten tot een gladde massa.

 1. Verdeel je haar in secties en breng ze elk aan. Het YouTube-kanaal Bessey Dressey raadt aan om twee vingers van de wortel af te blijven om het aan te brengen.
 2. Maak je haar vast met een clip en wikkel het in met een douchemuts of plasticfolie. Laat het 2 uur zitten.
 3. Na deze tijd, spoel en was je haar om eventuele restjes te verwijderen.

Hoe vreemd het ook mag lijken, mayonaise is een van de meest populaire ingrediënten voor haarmaskers, omdat het rijk is aan vetten, van plantaardige oliën en eierdooier, die je haar kunnen hydrateren en een geweldige bondgenoot zijn voor degenen die droog of geslagen zijn.

Aan de andere kant legt een artikel van Europe PMC Funders Group uit dat bananen veel silica bevatten, wat helpt bij de synthese van collageen en het versterken van het haar, en het verzachten en verzorgen, terwijl honing het haar hydrateert en een handelbare textuur geeft.

Rijst- en kokosoliebehandeling

 • 1 liter water
 • 2 eetlepels witte rijst
 • 2 eetlepels kokosolie
 • 2 eetlepels olijfolie
  In een pan doe je de rijst met het water en zet je die op het vuur. Als het begint te koken, haal je het van het vuur en laat je het zitten tot het is afgekoeld.

 1. Meng de rijst tot je een romige textuur krijgt en meng het met de oliën.
 2. Wrijf het in je haar van de wortels tot de punten en masseer het zachtjes in. Zet je haar vast met een clip en bedek het met een douchekapje.
 3. Laat het 2 uur intrekken, spoel het uit en was je haar.

Rijst is een product waaraan veel voordelen voor het haar worden toegeschreven. Hoewel de meeste studies zijn uitgevoerd naar rijstwater en gebaseerd zijn op historische feiten, wordt het in verband gebracht met een vermogen om oppervlaktewrijving te verminderen en de elasticiteit van het haar te vergroten.

Aan de andere kant slaagt kokosolie erin in de haarschacht door te dringen, dankzij het laurinezuur, waardoor het haar diep wordt gevoed, om nog maar te zwijgen van het feit dat het schade kan voorkomen en het enigszins kan beschermen tegen UV-stralen.

Nu je weet hoe je een keratine thuisbehandeling maakt voor handelbaar, pluisvrij haar, verwen je je haar zodat het er weer geweldig uitziet.

Vergeet natuurlijk niet dat de beste manier om de keratine van je haar te beschermen een keratinebehandeling is.