Natuurlijke tips om mieren te bestrijden – effectieve afweermiddelen

astuces naturelles pour lutter contre les fourmis 750x422 1

Mieren in huis of in de tuin hebben is nooit prettig. Zelfs als je het milieu steunt en van dieren houdt, is het niet prettig als mieren je huis of zelfs je eten binnendringen. Tenzij je een Ant-Man imitator bent, maar dat lijkt onwaarschijnlijk. Maar is het mogelijk om de mieren beleefd te vertellen dat ze weg moeten gaan? Eigenlijk is er een natuurlijke remedie die je kunt proberen.

Hoe kom je thuis van mieren af? Natuurlijke middelen

Het is onvermijdelijk dat met de komst van het warme weer de insecten zich vermenigvuldigen. Onder hen zijn mieren die, vaak aangetrokken door etensresten of zelfs kruimels die ingenieus op de vloer zijn achtergelaten, zich in onze huizen vestigen. Hoewel ze geen ziekten of schade aan mensen veroorzaken, is het om hygiënische redenen beter om een huis niet door deze insecten te laten binnendringen. Het probleem ontstaat natuurlijk niet wanneer er één of twee in huis zijn: ze worden nauwelijks opgemerkt. Het probleem ontstaat wanneer er meerdere mieren tegelijk zijn. Aangetrokken door de geur van voedsel (pas op voor de bakken van uw katten of honden) of door de vuilnisbak, hoeft er maar één op zijn bestemming aan te komen en dat is het: de anderen volgen vlak achter hen, vormen lange rijen en hopen op het voedsel. Er zijn echter natuurlijke middelen om te proberen de mieren weg te houden. Als u hebt gemerkt dat ze uit een bepaald deel van de muur of het raam komen, kunt u citroen of azijn op deze plekken spuiten, waarbij u erop let dat u de materialen eronder niet beschadigt. Mieren houden niet van de geur van deze materialen. U kunt koffiedik gebruiken om ze weg te houden, wat ook erg handig is in de tuin. Meer creatieve toepassingen van koffiedik vind je hier. Andere geuren waar mieren niet tegen kunnen zijn kaneel, kruidnagel, cayennepeper of knoflook. Als er kieren en spleten zijn, kunt u proberen die te vullen met krijt, talkpoeder, zuiveringszout of zelfs zout – iets anders waar mieren een hekel aan hebben is fijn poeder. Maar als u deze middelen gebruikt, zorg er dan altijd voor dat ze onbereikbaar zijn voor uw huisdieren.

Peper kan irritatie veroorzaken, knoflook kan giftig zijn en zout kan bij overmatig likken door honden en katten een vorm van zoutvergiftiging veroorzaken.