Hemelroller

5

Hier lees je hoe je dit heerlijke recept bereidt:

Ingrediënten:

 • 4 eieren
 • 80 g suiker
 • 100 g bloem
 • 100 ml verse room
 • 100 g mascarpone
 • 1 theelepel wilde bloemenhoning
 • Poedersuiker
 • 1 snufje zout

Instructies :

 1. Verwarm de oven: Verwarm je oven voor op 180°C. Bekleed een rechthoekig bakblik met bakpapier en laat de randen aan de zijkanten over zodat je het makkelijker kunt ontvormen.
 2. Scheid de eiwitten van de dooiers:Scheid de eiwitten van de dooiers. Doe de dooiers in een grote kom en de eiwitten in een andere.
 3. De dooiers met de suiker kloppen: Voeg de suiker toe aan de kom met dooiers en klop tot je een witachtig, romig mengsel hebt.
 4. De bloem toevoegen: Roer de bloem door de gesuikerde dooiers en meng goed tot je een glad deeg hebt.
 5. Mix de eiwitten stijf: Voeg in de kom met eiwitten een snufje zout toe. Klop de eiwitten stijf met een elektrische mixer.
 6. Haal de eiwitten door het deeg: Spatel voorzichtig de eiwitten door het deeg met de dooiers, met op- en neergaande bewegingen om te voorkomen dat ze breken. Je zou een luchtig deeg moeten krijgen.
 7. In de vorm gieten: Giet het mengsel in de voorbereide vorm en verdeel gelijkmatig.
 8. Bakken: Bak ongeveer 10 tot 12 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de cake goudbruin is en een tandenstoker er schoon uitkomt.
 9. Bereid de vulling: Terwijl de cake bakt, bereid je de vulling voor door de vloeibare room, mascarpone en wilde bloemenhoning te mengen tot een gladde massa.
 10. Ontvormen en topping: Als de taart gebakken is, haal je hem uit de oven en vorm je hem voorzichtig op een schone theedoek bestrooid met basterdsuiker. Verdeel de mascarponevulling over het hele oppervlak van de taart.
 11. Rol de cake uit: Rol de cake voorzichtig uit met behulp van de theedoek en zorg dat hij strak blijft. Laat een paar minuten afkoelen.
 12. Snijden en serveren: Als de cake is afgekoeld, snijd je hem in plakjes en dien je hem op. Je kunt er extra poedersuiker over strooien of vers fruit als decoratie toevoegen.

Dit “hemelbroodje” is een heerlijke traktatie om van te genieten als dessert of als middagsnack. De combinatie van de luchtigheid van de cake en de romigheid van de mascarponevulling maakt het een onweerstaanbare zoete traktatie. Smakelijk!