Planten, doe aluminiumfolie in potten: iedereen doet het en de reden is verrassend

1

Van de vele toepassingen van aluminiumfolie is er één die maar weinig mensen kennen: het in potten doen, de reden zal je verrassen.

aluminiumfolie in potten

Iedereen die van planten houdt en ze dagelijks verzorgt, weet dat het niet eenvoudig is om de behoeften van elke soort bloem of plant bij te houden. Elk van hen heeft unieke eigenaardigheden die specifieke behandelingen vereisen. Je kunt niet alle planten dezelfde hoeveelheid water geven of aan zonlicht blootstellen zonder rekening te houden met hun biologische behoeften.

Er zijn veel manieren om voor je geliefde planten te zorgen, veel trucjes om ze te helpen goed en krachtig te groeien. Vandaag leggen we een nieuwe en verrassende methode uit om de juiste en gezonde groei en bloei van planten te stimuleren.

Aluminiumfolie

Aluminiumfolie is een hulpmiddel dat ons helemaal niet aan tuinieren doet denken. In feite is het een voorwerp dat we bijna uitsluitend gebruiken in de keuken. Nuttig voor het correct bewaren van voedsel, het garandeert de bewaring voor een lange tijd. Het kan ook direct gebruikt worden bij het koken van bepaalde gerechten, door ze in dit isolatiepapier te wikkelen en ze in de oven te zetten. Er zijn nog tientallen andere manieren.

Waar we nog nooit aan gedacht hebben, is het gebruik in tuinieren: het kan je trouwe bondgenoot in plantenverzorging worden. Laten we samen kijken naar de beste manier om het te gebruiken.

Gebruik het voor je planten

Het gebruik van aluminiumfolie in de tuin vereist slechts een paar eenvoudige stappen. Je kunt ook kleine scheurtjes recyclen die je al ergens anders hebt gebruikt, het maakt niet uit of ze nieuw of perfect glad zijn, ze zullen nog steeds hun doel dienen en je voorkomt verspilling.

Wat je met deze aluminiumfolie scheurtjes moet doen, is een klein‘bedje’ maken. Op deze basis van aluminiumfolie leggen we wat grond met daarin de zaadjes die we hebben uitgekozen om te planten. De aanwezigheid van dit papier zal het groei- en bloeiproces enorm bevorderen, waardoor het nog sneller gaat. Je vraagt je misschien af waarom

Aluminiumfolie op planten

Zaden zullen sneller bloeien als er aluminiumfolie onder zit, en dat komt omdat dit type folie extreem reflecterende kwaliteiten heeft. Het reflecteert zonlicht en creëert een extra warmtebron van onderaf, waardoor het gunstiger is voor ontkieming.

Bescherm je moestuin

Wie kan