Weg met die witte vlekken op de bakstenen muren in de tuin: hoe ze te verhelpen

1

Hoe lelijk zijn die witte vlekken op bakstenen buitenmuren?

Witte vlekken op bakstenen muur

Buitenmuren van baksteen geven de patio een authentieke uitstraling, met traditionele accenten die perfect passen bij de rustieke stijl van het landschap. Een waardevol materiaal als hout wordt vaak rauw gelaten om geen afbreuk te doen aan het effect en de schoonheid. Maar omdat het buiten staat, helpen de weersomstandigheden niet mee en na verloop van tijd kunnen de klassieke witte vlekken op de muren verschijnen, die de schoonheid van dit materiaal verpesten en het in de loop der jaren verslechteren. Wat veroorzaakt deze vlekken en hoe kunnen ze voor eens en altijd worden verwijderd? Het woord is aan de experts.

Wat veroorzaakt witte vlekken op bakstenen muren?

Traditie en elegantie gaan hand in hand, want veel mensen hebben de neiging om bakstenen buitenmuren te laten zoals ze zijn, zonder enige behandeling of andere kleur. Met hun fascinerende stijl doen ze denken aan het Franse of Italiaanse platteland, zoals het achterland van Ligurië en Toscane, tussen het groen van de bossen en het blauw van de lucht.

Een gedurfde keuze die perfect combineert met de rustieke stijl, hoewel het in de loop der tijd ook goed samengaat met andere stijlenzoals industrieel of shabby. Buiten hebben verwering en seizoensgebonden veranderingen invloed op deze elementen en verpesten ze volledig.

Bakstenen muren worden vaak aangetast door kalk, die ontstaat wanneer regen de tegels binnendringt en die vervelende witte vlekken veroorzaakt.

Bakstenen muur met witte vlekken

Dit zijn niet alleen esthetische vlekken, maar ook een rottingsproces dat de baksteen uiteindelijk kan ruïneren tot het punt van afbrokkelen. Kalk verkleurt, tast aan en verspreidt zich naar alle oppervlakken: Het is niet eenvoudig om het te stoppen, vooral niet in een buitenruimte die direct wordt blootgesteld aan regen en vocht.

Maar als het niet kan worden tegengehouden, kan het worden verwijderd met een aantal goedkope methoden en dankzij ingrediënten die in huis te vinden zijn.

Vlekken van bakstenen buitenshuis verwijderen met dit ingrediënt

Zoals we al hebben gezegd, zet kalk zich af op binnen- en buitenoppervlakken van het huis. Het wordt veroorzaakt door water, bijvoorbeeld van regen, dat geleidelijk op de bakstenen terechtkomt totdat het binnendringt en de witte vlekken veroorzaakt.

Om ze te verwijderen en de tegels hun natuurlijke schoonheid terug te geven, gaan we in verschillende stappen te werk. De eerste stap is het stofzuigen van de tegels om allerlei deeltjes en vuil te verwijderen die zich langs de tegels hebben afgezet.

Meteen daarna vult u een emmer met zeer heet water verrijkt met afwasmiddel en schrobt u de relevante plekken. Gebruik een bezem om het overtollige water te verwijderen.

<img class="size-full wp-image-30945" src="https://imilanesi.nanopress.co.uk/wp-content/uploads/2023/03/water-detergent.jpg" sizes="(max-width: 740px) 100vw, 740px" srcset=""https://imilanesi.nanopress.it/wp-co