Gebruikte kartonnen rollen, hoe ze te recyclen: ze zijn goud waard in huis als je dit doet voordat je ze weggooit

2

Als je thuis een heleboel toiletrollen hebt verzameld, hoef je ze niet weg te doen. Dankzij handigheid en creativiteit kun je ze hergebruiken en er talloze voorwerpen en decoraties van maken.

Gebruikte kartonnen rollen, hoe ze te recyclen

Ondanks hun eenvoud en ogenschijnlijke nutteloosheid, kan een voorwerp zoals een gebruikte kartonnen rol worden hergebruikt en worden omgetoverd in iets nieuws en origineels.

Gebruikt karton.jpg 300w

Elke week belanden er bij ons thuis veel gebruikte kartonnen rollen in de vuilnisbak, niet alleen toiletrollen, maar ook keukenrollen. Maar dankzij de magie van creatieve recycling, kunnen deze rollen worden omgetoverd tot originele, nuttige en mooie voorwerpen. Laten we eens kijken hoe ze een grote impact kunnen hebben

.

.

Je kunt de papierrollen die je al hebt gebruikt gebruiken om praktische hoesjes te maken voor het netjes opbergen van elektriciteitskabels in lades.

Je kunt ook mooie potloodhouders maken met wc-papierrollen. Nadat je ze hebt geverfd, hoef je alleen maar met vinyllijm de rollen in elkaar te zetten en een originele potloodhouder te maken, een leuk cadeau-idee.

Hoe maak je een sieradendoosje met gebruikte kartonnen rollen

Allereerst nemen we de te recyclen kartonnen rollen in verschillende maten en zagen we ze met een ijzerzaag op verschillende hoogtes. We maken een van 15 cm, een andere van 7 cm en 2 van 10 cm..

Dan nemen we een bord en leggen dat op een karton om een ronde vorm te maken, ongeveer 22/23 cm, dan knippen we met een schaar het karton uit en beginnen het te beschilderen met acrylverf.

Doe-het-zelf-gereedschap

We kunnen het in de kleur van onze voorkeur doen, wit of zilver, en het dan laten drogen. Daarna doen we hetzelfde met de rollen en beschilderen we ze allemaal met acrylverf.

Daarna plakken we met een warmtepistool een lint met de kralen en we plakken het op het kartonverzamelen de overgebleven kralen.

We plakken het lint met kralen op verschillende plaatsen aan de rand, en we doen dit aan beide kanten van de cilinder. We herhalen dit ook op de andere 10 cm cilinder.

Nu nog steeds met hete lijm maken we een rand met de kraal in