Dingen die u niet in de magnetron moet opwarmen

h19 1

1- Eieren in de schaal 🥚

Als u toevallig een hardgekookt ei wilt koken, is het eerste waar u aan denkt het met de schaal in de magnetron te plaatsen, zonder te bedenken dat het ei bij het koken in de schaal stoom zal vormen en op een gegeven moment tijdens het koken zal exploderen. Daarom kunt u eieren alleen koken zonder schaal of met een gat waardoor de stoom tijdens de bereiding kan ontsnappen.

2- Spaanse peper 🌶

Pikante Spaanse peper of chilipeper bevat een stof die capsaïcine heet. Wanneer u pepers in of op een maaltijd legt, zorgen de microgolven ervoor dat deze stof vrijkomt . Wanneer u klaar bent met koken en de deur van het apparaat opent, zullen uw ogen dus gaan tranen als reactie op deze vrijgekomen stof. Als u hete pepers kookt, open dan de magnetrondeur als u klaar bent met koken en laat ze even staan tot deze dampen verdwijnen.

3- Druiven 🍇

Druiven zijn, hoewel niet duidelijk is waarom, een van de weinige voedingsmiddelen die niet in de magnetron kunnen worden verhit. Als u er een tros in legt, zult u merken dat ze na enkele seconden beginnen te vonken en zelfs brand veroorzaken.

4- Tomatensaus 🍅

Tomatensauzen worden in het algemeen dik zonder dat ze een vloeibare vorm aannemen, dus wanneer ze in de magnetron worden geplaatst en zo dik zijn, zullen ze geen ruimte hebben om dampen af te geven die essentieel zijn voor dit proces. Doordat de dampen niet kunnen vrijkomen, kan de tomatensaus ploffen en ons verbranden

5- Houten tandenstokers 🥢

Hout is, zoals bekend, licht ontvlambaar. Daarom, als u deze voorwerpen die klein zijn in de magnetron plaatst, zal de magnetron een snelle verbranding veroorzaken en kan er brand ontstaan.

6- Plastic zakken 👝

Houd er bij het gebruik van uw magnetron rekening mee dat er speciale voorwerpen zijn die voor magnetrons worden verkocht, daarom, onder deze, zijn niet alle plastic materialen geschikt voor gebruik in dit apparaat. Als u ongeschikte plastic zakken gebruikt, verhit u deze alleen in de magnetron, zodat ze zelfs kunnen smelten.