Schimmel in het wasmachineruim, met dit additief maak je het opnieuw.

1

Er is een eenvoudige en effectieve manier om schimmel te verwijderen die zich vormt in het wasmiddelbakje van je wasmachine. Laten we eens kijken wat het is.

Wasmachinetobbe vol schimmel

Schimmel die zich in een wasmachine nestelt, kan een heel vervelend probleem zijn, vooral als het zich op moeilijk schoon te maken plekken bevindt. Maar niet alles is verloren: er zijn methoden om het effectief te verwijderen. Bovendien kun je simpele stappen ondernemen om het probleem bij de wortel aan te pakken en schimmelvorming te voorkomen. Laten we eens kijken hoe je dat doet.

Waarom groeit schimmel?

Schimmel gedijt in vochtige, slecht geventileerde ruimtes met een gebrek aan daglicht. Het spreekt daarom voor zich dat huishoudelijke apparaten zoals koelkasten, vaatwassers en wasmachines die water of stoom gebruiken tot de eerste behoren die last hebben van dit probleem. Vooral in het geval van wasmachines heeft schimmel de neiging zich te vormen op plaatsen zoals de afdichting, mand, filter en afwasmiddeldispenser.

Het juist verwijderen van schimmel en voorkomen van schimmel is erg belangrijk. Schimmels veroorzaken niet alleen onaangename geurtjes en beschadigen kleding, maar bestaan ook uit schimmels die een gevaar voor de gezondheid vormen.

Schimmel verwijderen met citroen en witte azijn

De wasmiddellade is een van de plekken waar schimmel het meest voorkomt. Waarom? Daar zijn veel redenen voor. Dankzij witte azijn en citroen met hun ontvettende of desinfecterende eigenschappen, kun je dit probleem oplossen en schimmel uit de wasmiddellade verwijderen. Hoe doe je dat?

Schimmel wasmachine

Bereid mess gewoon voor door een kopje gevuld met ¼ citroensap te combineren met een half kopje verdunde witte azijn en voeg tot slot 2 kopjes water toe. Spuit nu gewoon het resulterende mengsel in het wasmiddelbakje en laat het werken. Het is raadzaam om hiervoor een spuitfles te gebruiken om het aanbrengen van de oplossing te vergemakkelijken. Daarnaast is het aan te raden om jezelf uit te rusten met handschoenen en een stofmasker om je goed te beschermen tegen schimmel.

Als de azijn en citroen hebben gewerkt, kunt u de wisser gebruiken om het wasmiddelbakje grondig schoon te maken en eventuele schimmel te verwijderen. Het schoonmaken van de hoeken kan dan ingewikkelder zijn, maar u kunt een tandenborstel gebruiken om het gemakkelijker te maken.

Ten slotte kun je als alternatief voor azijn en citroen dezelfde oplossing maken met water en waterstofperoxide.

Schimmel verwijderen uit manden en afdichtingen

Een mengsel van witte azijn en citroen kan ook worden gebruikt om schimmel te verwijderen uit afdichtingen en kalveren.