Een geranium in pot planten en verzorgen

5

Het planten en verzorgen van een geranium in pot is een relatief eenvoudige en dankbare taak. Geraniums zijn populaire planten vanwege hun prachtige bloemen en gemakkelijke verzorging. Hier volgen de stappen voor het planten en verzorgen van een geranium in pot:

Planten :

 1. De pot kiezen: Kies een pot die groot genoeg is voor de grootte van de plant en waarin de wortels kunnen groeien. Zorg ervoor dat de pot drainagegaten heeft om waterstagnatie te voorkomen.
 2. Grondbereiding: Gebruik een potgrondmix van goede kwaliteit met een goede drainage. Je kunt ook een beetje compost toevoegen om de grond te verrijken met voedingsstoffen.
 3. Een geranium kiezen:Koop gezonde, goed groeiende geraniumplanten bij een kwekerij of tuinwinkel. Kies de soort die je mooi vindt, enkelbloemig, dubbelbloemig, geurige geraniums, enz.
 4. Planten: Vul de pot met de voorbereide compost. Maak een gat ter grootte van de geraniumpot en plaats de plant erin. Vul aan met potgrond tot het niveau van de grond in de pot gelijk is met dat van de geranium. Verpak de grond lichtjes rond de plant.

Interview:

 1. Blootstelling aan zon: Geraniums hebben veel licht nodig om uitbundig te bloeien. Zet de pot op een zonnige plek, met minstens 6 uur direct zonlicht per dag.
 2. Watering: Geef regelmatig water om de grond licht vochtig te houden. Laat de pot echter niet in een schotel met stilstaand water staan, want dit kan wortelrot veroorzaken.
 3. Bemesting:Gebruik tijdens het groeiseizoen (lente tot herfst) ongeveer eenmaal per maand een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende planten. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de dosering.
 4. Trimmen: Knijp regelmatig in de uiteinden van de stengels om een bossige groei te stimuleren en een betere bloei te bevorderen.
 5. Verwelkte bloemen verwijderen: Verwijder verwelkte bloemen regelmatig om nieuwe bloei te stimuleren.
 6. Winteren: Als je in een regio met koude winters woont, kun je je geraniums naar binnen halen om ze tegen vorst te beschermen. Geef minder water en zet ze op een lichte, koele plek.
 7. Ziekten en plagen: Let op tekenen van ziekten of plagen, zoals bladluizen of rode spinnen. Behandel ze indien nodig snel met natuurlijke of chemische oplossingen.

Als je deze eenvoudige tips opvolgt, kun je het hele groeiseizoen genieten van prachtige geraniums in pot.