Chef-koks gebruiken de kommethode om peterselie een maand vers te houden.

3

Hoe je de hele maand verse peterselie kunt hebben Met de kom-methode kun je iets buitengewoons bereiken.

Verse peterselie heeft een heel lekkere geur, onmogelijk uit te leggen. Gedefinieerd als de koning van de smaakversterkers, is dit ingrediënt rijk aan eigenschappen en voordelen voor het lichaam. Het maakt een gerecht heerlijk, of prikkelt de smaakpapillen. Als je dezelfde een maand wilt bewaren, wat moet je dan doen? Chefs onthullen hun truc.

Hoe bewaar je verse peterselie?

Voordat je de bowl methode voor het bewaren van verse peterselie ontdekt, zijn er andere snelle en makkelijke manieren om te proberen.

Een van de slimme methoden is om de aromatische plant in een vochtige handdoek zonder opdruk te plaatsen. Hij wikkelt het in en stopt het geheel vervolgens in een luchtdichte zak en in de koelkast. Een unieke methode om de bladeren intact te houden en ze niet te laten uitdrogen.

Daarna kun je het ook in de vriezer bewaren. Hoe doe je het?  Eerst goed wassen en drogen zodat het altijd klaar is voor gebruik. Snijd de peterselie in dunne reepjes of hak het direct fijn met een keukenmachine.

Persil coupé

Neem het ijsblokjesbakje en vul de individuele blokjes met de gehakte peterselie. Verrijk elk blokje met een drupje extra olijfolie van de eerste persing om de versheid te bewaren. Zet het nu in de vriezer en haal er telkens een blokje uit als je het nodig hebt.

Neem het ijsblokjesbakje en vul de individuele blokjes met de gehakte peterselie. Verrijk elk blokje met een drupje extra olijfolie van de eerste persing om de versheid te bewaren. Zet het nu in de vriezer en haal er telkens een blokje uit als je het nodig hebt.

Kommethode voor peterselie: lang vers

De meest gebruikte methode is zeker die van de chef-koks, waarbij het ingrediënt meer dan een maand moet worden bewaard. Eerst moet het grondig worden gewassen en gedroogd, daarna wordt het fijngehakt in een kom. Als deze vol is, kan het in een glazen pot worden gegoten die is verrijkt met een luchtdichte afsluiting.

In dit stadium kun je het een maand op een koele, droge plek – niet in de koelkast – bewaren. Peterselie kun je ook op andere manieren bewaren.

Persil frais

Het enige wat je hoeft te doen is het onderste deel, de stengels, afsnijden tot een hoogte van ongeveer 12 mm om al het water dat je nodig hebt te absorberen.

De peterselieblaadjes moeten droog zijn. In dit stadium kunnen de takjes in een glazen kom worden gelegd die voor ¾ gevuld is met water. In dit geval kan het in de koelkast worden gezet: om de peterselie te bewaren, wikkel je een gewone plastic zak om de kom en zet je hem vast met een elastiekje.

De methode is erkend omdat het vocht in de bladeren vasthoudt zodat ze niet uitdrogen.