7 planten om in de tuin of in potten te kweken om muggen weg te houden

3

Het kweken van planten die muggen op een natuurlijke manier afweren is een geweldig idee om een aangenamere buitenomgeving te creëren. Hier zijn zeven planten die je in je tuin of in potten kunt kweken om muggen weg te houden:

  1. Citroengras (Cymbopogon):Citroengras is een van de meest effectieve muggenwerende planten. De citroenachtige geur geeft een geur af die muggen op afstand houdt. Je kunt het kweken in een pot of direct in de grond.
  2. Lavendel (Lavandula):Naast de aangename geur weert lavendel op natuurlijke wijze muggen. De mooie paarse bloemen voegen een vleugje kleur toe aan je tuin.
  3. Munt heeft een krachtig aroma dat muggen op afstand houdt. Het is gemakkelijk te kweken in potten, maar pas op voor de neiging om zich snel te verspreiden als je het in de grond plant.
  4. Geurende geranium (Pelargonium graveolens):Geurende geraniums verspreiden een geur die muggen kan afschrikken. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en kleuren.
  5. Basilicum (Ocimum basilicum): Basilicum heeft een heerlijke geur die bepaalde muggensoorten kan verdrijven. Het kan in potten of in de grond worden gekweekt.
  6. Rozemarijn heeft een sterk, prikkelend aroma dat muggen kan verjagen. Het kan worden gekweekt als struik of in potten.
  7. Mitroenbloem (Pelargonium citrosum): Ook bekend als de “muggenwerende plant”, deze plant verspreidt een citroengrasgeur en is speciaal ontworpen om insecten af te weren.

Als je deze planten kweekt, zorg er dan voor dat ze de juiste groeiomstandigheden hebben wat betreft licht, water en grond. Je kunt ook overwegen om deze planten te groeperen in de buurt van de plekken waar je de meeste tijd buiten doorbrengt, zoals de zitjes op je terras of in je tuin. Houd er rekening mee dat hoewel deze planten kunnen helpen om de aanwezigheid van muggen te verminderen, ze geen volledige bescherming bieden, vooral in omgevingen waar de muggenpopulatie hoog is.