7 dingen die gebeuren als je thuis elke avond een laurierblad verbrandt

4

Laurier wordt al sinds het oude Griekenland voor medicinale doeleinden gebruikt. Tegenwoordig wordt het vooral in de keuken gebruikt, vaak onbewust van de tientallen gezondheidsvoordelen die het biedt. Hieronder geven we een opsomming van 7 voordelen van het thuis verbranden van een laurierblad .

Kalmeert angst . Laurierbladeren bevatten chemische verbindingen die, wanneer ze worden ingeademd wanneer het blad wordt verbrand, het lichaam en de geest kalmeren. De rook die wordt geproduceerd door laurierbladeren bevat chemische verbindingen zoals linalool, die angst en stress na 10 minuten verminderen.

Vermindert ontstekingen . Het vermogen om ontstekingen in het lichaam te verminderen is zeker een van de belangrijkste voordelen van laurierbladeren. Deze eigenschap is te danken aan eugenol, dat krachtige ontstekingsremmende eigenschappen heeft.

Versterkt het immuunsysteem . Eugenol heeft ook antioxiderende eigenschappen en laurier bevat andere voedingsstoffen die het werk van het immuunsysteem ondersteunen en de afweer versterken.

Voorkomt diabetes . Het consumeren van 1 tot 3 gram laurierbladeren per dag helpt de bloedsuikerspiegel te reguleren. Daarnaast helpen de antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen diabetes type 2 voorkomen.

Meer mentale alertheid . Het verbranden van laurierbladeren heeft een kalmerend effect, maar weet tegelijkertijd de hersenen wakker te schudden. Daarom is het een uitstekend middel tegen chronische vermoeidheid dankzij bestanddelen als cineol en elemicine.

 

Open de luchtwegen . Het aroma van laurierbladeren helpt bij het verwijderen van slijm en slijm in de luchtwegen. In plaats van ze te verbranden, kun je ze in heet water laten weken en het aroma inademen.