Hoe de wasmachine schoonmaken met zuiveringszout

r18

Onze wasmachine is een super praktisch instrument, van grote productiviteit en efficiëntie voor onze dagen, omdat het zorgt voor het wassen en het achterlaten van onze kleren, beddengoed, tafelkleden, lappen en meer in perfecte staat.

Maar dat kan zolang onze wasmachine schoon en in goede staat is en in het artikel van vandaag leggen we uit hoe je hem brandschoon kunt maken met zuiveringszout, zodat je kunt genieten van een schone wasmachine en dus van een sensationeel resultaat in je kleren.

Reinigings tip met zuiveringszout

Baking soda is, zoals we in andere artikelen hebben gezien, een van de meest effectieve ingrediënten voor het schoonmaken van allerlei dingen in ons huis. De wasmachine vormt ook deze prachtige groep van dingen die baking soda perfect kan schoonmaken.

Wat heb ik nodig?

 • 1 kopje zuiveringszout
 • heet water
 • 1 kopje witte azijn

Stap voor stap:

 1. Om te beginnen moet u de wasmachine leeg laten, zodat u een grondige reiniging van de wasmachine kunt uitvoeren
 2. Als hij eenmaal leeg is, kunt u het kopje witte azijn in de trommel gieten en een snelwasprogramma met heet water instellen.
 3. Als het gekozen wasprogramma klaar is, moet u de wasmachine openen en even laten luchten. Azijn is zeer effectief in het verwijderen van kalkaanslag, vuil en nare geurtjes.
 4. Doe vervolgens de baking soda in het zeeppoederbakje en draai het op een snel warmwaterprogramma.
 5. Op deze manier wordt uw wasmachine perfect schoon en gedesinfecteerd.
  1. Dit kan een lichte azijngeur in de wasmachine achterlaten, dus laat het een paar uur staan.

Andere aanbevelingen voor het schoonmaken van uw wasmachine

 • Schoonmaken consequent:Wasmachines halen de aanslag van onze vuile kleren en zorgen ervoor dat ze schoon en geurig worden. Maar we mogen niet vergeten ze van tijd tot tijd schoon te maken want als we willen dat ze goed blijven werken en onze kleren heel schoon blijven, is dat een klus die we moeten klaren. Het wordt aanbevolen om de wasmachine ongeveer elke 1 maand schoon te maken
 • Verwijderen van de vochtgeur: vaak leggen we de partij kleren die gewassen moet worden en gaan we weg of vergeten we na afloop van het wasmachine programma om ze eruit te halen en te drogen te leggen. In deze gevallen hebben we meestal kleren met een muffe geur maar ook de wasmachine en daarvoor is het raadzaam om een wasbeurt zonder kleren te doen met citroensap van 5 citroenen en een eetlepel zuiveringszout en u zult zien hoe u de slechte geur onmiddellijk elimineert
 • Controleer het filter van de wasmachine :het zit meestal aan de voorkant van de wasmachine en daar zitten haarklemmen , knoppen, munten, enz., die eerder in onze kleren of in hun zakken zaten, vast komen te zitten. Als uw wasmachine geen filter heeft, kunt u na elke wasbeurt de basis van de wasmachine en de gleuven controleren om te zien of er iets vastzit of een toekomstig probleem kan veroorzaken.