Zeep- en watervlekken op glas, zo maak je ze weer schoon en helder

7

Glas wassen en zeep- en watervlekken verwijderen is heel moeilijk, omdat kalk en korstvorming zich snel vastzetten: het wordt bijna onmogelijk om ze weg te krijgen.

Zeep- en watervlekken
Regen, stof, haren van huisdieren blijven vastzitten op het glas. Het is moeilijk om ze te verwijderen, vooral als ze worden verwaarloosd waardoor er vuil op komt, maar niet onmogelijk. .

Alle vrouwen die dit soort schoonmaakwerk moeilijk en problematisch vinden, hebben geen andere keuze dan hun toevlucht te nemen tot een paar doe-het-zelf-huismiddeltjes die hun leven redden zonder al te veel moeite en zonder een cent uit te geven, wat essentieel is, vooral in deze tijden van crisis.

Stof en vlekken, zijn ze altijd een bedreiging?

Over het algemeen betekent het verwijderen van stof en vlekken met water of zeep dat je veel tijd en ellebogenvet moet verspillen om een goed, maar niet perfect resultaat te bereiken. Met de volgende tips is het probleem voor eens en voor altijd opgelost.

Daarom is het een goed idee om, voordat je je stort op het schoonmaken van ramen, alles uit de weg te ruimen en ervoor te zorgen dat je alles hebt wat je nodig hebt om stof- en watervlekken of andere producten zo snel mogelijk te verwijderen.

De beste manier om de installaties schoon te maken is een liter water te gebruiken waaraan je drie eetlepels waterstofperoxide van 40 volumes en twee eetlepels zuiveringszout of afwasmiddel toevoegt, waarbij een halve theelepel van het laatste voldoende is.

De oplossing moet direct op de kozijnen worden gespoten, het is OK als je ook het glas natmaakt. Laat het vervolgens maximaal een uur inwerken, spoel het ten slotte goed af en de kozijnen zullen helemaal schoon zijn, veel beter dan wanneer je ze wast met de voorgeschreven producten, die veel kosten en niet altijd bevredigend zijn. Als er bijzonder vuile vlekken zijn waar je moeilijk iets aan kunt doen, adviseren we het gebruik van een gebruikte tandenborstel.

Vuil en halo’s van ramen verwijderen met water, azijn en afwasmachine

Om halo’s en water- of stofvlekken van ramen te verwijderen, raden we aan water en azijn te gebruiken, die samen een echt wonder zijn. Gebruik 100 ml azijn verdund in een halve liter warm water, spuit de oplossing rechtstreeks op het glas, want azijn is een natuurlijke ontvetter die watervlekken en alles wat het glas doet glimmen verwijdert, en dat is het.

Hetzelfde geldt als je in plaats van deze oplossing van azijn en water afwasmiddel gebruikt: verdun één theelepel in een kom met een halve liter water en klaar is kees. Als alternatief kun je ook een rauwe aardappel gebruiken die, vreemd genoeg, het glas laat glanzen.

Hoe verwijder je zeep- en watervlekken?

Als alternatief is er een andere oplossing