100% gemakkelijke zelfgemaakte Nutella – het beste recept

nutella maison 100 facile 750x422 1

Dit verrassend makkelijke Nutella-recept is beslist een favoriet van de lezers. Superrijk en romig, het kan niet op tegen de beroemde chocoladepasta in de rood-witte plastic doosjes in de supermarkt. Toch heeft de zelfgemaakte versie ook minder dan de helft van de calorieën per portie. Het is veel gezonder dan de in de winkel gekochte versie, zonder de klassieke chocoladesmaak op te offeren.

Makkelijk zelfgemaakte Nutella: je zult niet geloven hoe makkelijk het is om thuis je eigen chocolade-hazelnootpasta te maken! Alles wat je nodig hebt zijn 7 ingrediënten en een blender of keukenmachine. Een royale laag zelfgemaakte chocolade-hazelnootpasta op een warme bagel. Klinkt dat niet als een goed ontbijt?

Hoe maak je zelfgemaakte Nutella

  • Verwarm de oven voor en bereid een bakplaat voor. Leg de hazelnoten op de bakplaat en rooster ze 12-15 minuten.
  • Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
  • Wrijf de noten voorzichtig met een theedoek tot de velletjes loslaten.
  • Plaats de hazelnoten in een keukenmachine en mix tot ze vloeibaar worden.
  • Voeg de poedersuiker en cacao toe. Voeg de vanille en de olie toe terwijl de processor draait.
  • Voeg het zout toe en meng gedurende 5 seconden.
  • Ik voeg nu de chocoladeschilfers toe en ga door tot alles gemengd is.

Hoe toast je hazelnoten?

Het is noodzakelijk de hazelnoten te roosteren voordat je er boter van maakt. Het helpt bij het vlokken en maakt de oliën uit de hazelnoten vrij. Leg de hazelnoten gewoon op een met bakpapier of een siliconenmat beklede bakplaat en plaats ze 10-12 minuten in de oven. Om de schil gemakkelijk te verwijderen, leg je de geroosterde noten op een schone theedoek en wrijf je erover tot de schil loslaat. Het is heel eenvoudig.

Hoe maak je Nutella glad en romig

Om je zelfgemaakte Nutella glad en romig te maken, heb je een krachtige blender of keukenmachine nodig. Het vermalen van hazelnoten tot boter duurt een paar minuten, dus je hebt een machine nodig die dit kan doen zonder oververhitting.

Tips voor de beste zelfgemaakte Nutella

Rooster de hazelnoten: hierdoor laten de hazelnoten de oliën vrijkomen waardoor ze een smeerbare crème worden. Smelt de chocolade: voor een betere consistentie gebruikt u een goede reep chocolade en smelt deze. Voeg zout toe: het is bekend dat het de smaak van chocolade versterkt.

Hoe bewaar je zelfgemaakte Nutella

Eenmaal bereid bewaar je deze hazelnootpasta in een bakje met een deksel.

Hoe lang is het houdbaar?

Je kunt deze spread maximaal 2 weken op je aanrecht bewaren.