Wortel-, kokos- en yoghurtcakejes: geen oven, snel en gemakkelijk

Дизайн без названия 2023 03 05T033207.121

De ingrediënten

We hebben nodig: vijf of zes wortelen; 100 gram basterdsuiker; 100 gram witte yoghurt; 150 gram kokosmeel; genoeg chocoladesnippers.

De bereiding

Je neemt een pan met antiaanbaklaag en plaatst die boven een kookplaat, maar zonder het vuur aan te zetten. Rasp er vervolgens de wortelen in.

Zodra ze geraspt zijn, voeg je de honderd gram suiker toe en meng je de twee ingrediënten een beetje door elkaar, waarna je het vuur hoger zet en roert (met een spatel) tot het mengsel de consistentie van een puree heeft bereikt.

Op dat moment nemen we het van het vuur en doen we het mengsel in een vrij grote boule, waar we ook het kokosmeel (niet alles) aan toevoegen en mengen met een spatel of lepel.

Na een tijdje mengen, voegen we ook de yoghurt toe en mengen die in het mengsel. Als alle ingrediënten perfect zijn opgenomen, nemen we kleine stukjes van het mengsel en vormen er pasteitjes van, die we in kokosmeel dopen en op een schaal leggen.

Als het deeg op is, leggen we elk ‘pasteitje’ in een muffinbakje en leggen we in het midden van elk pasteitje een chocoladechip.

Onze verse Arabische wortel-kokos-yoghurt traktatie is klaar en we hoeven hem alleen nog maar op tafel te zetten om onze vrienden te plezieren. Zoals je hebt gezien, is het echt snel en gemakkelijk te maken.

Goed werk, goed plezier en bon appétit! .