Witte azijn op de dweil om schoon te maken, de vloer zal nooit meer hetzelfde zijn

5

Witte azijn is een veelzijdig huishoudelijk ingrediënt dat kan worden gebruikt om veel oppervlakken effectief schoon te maken, waaronder vloeren. Hier lees je hoe je een schoonmaakmiddel met witte azijn maakt om je vloer te laten glimmen:

Ingrediënten:

  • Witte azijn
  • Warm water

Instructies :

  1. Bereid de oplossing: Meng in een emmer één deel witte azijn met drie delen warm water. Als je bijvoorbeeld één kopje witte azijn gebruikt, voeg je drie kopjes warm water toe.
  2. Bereid je mop voor: Week je mop in de oplossing van azijn en water. Zorg ervoor dat het niet te nat is, want te veel water kan bepaalde vloersoorten beschadigen, vooral hout.
  3. Reinig de vloer: Laat de dweil, gedrenkt in de oplossing van azijn en water, met vegende of heen-en-weergaande bewegingen over de vloer lopen. Je kunt alle soorten harde vloeren schoonmaken met deze oplossing, inclusief tegels, linoleum, vinyl en laminaat. Gebruik deze oplossing echter niet op niet-verzegelde houten vloeren, omdat de azijn het ruwe hout kan aantasten.
  4. Droog de vloer: Na het reinigen van de vloer met de oplossing van azijn en water kunt u overtollige vloeistof wegvegen met een schone, droge dweil of droge doek.

Witte azijn is effectief voor het verwijderen van vuil, vlekken en resten van schoonmaakproducten. Het geeft ook een fris, hygiënisch gevoel na het schoonmaken. Bovendien heeft azijn natuurlijke antibacteriële eigenschappen.

Onthoud wel dat azijn een duidelijke geur heeft die enige tijd kan blijven hangen. Deze geur verdwijnt over het algemeen zodra de grond is opgedroogd. Als de geur je stoort, kun je een paar druppels van een essentiële olie naar keuze, zoals lavendel of citroen, aan de oplossing toevoegen om de azijngeur te maskeren.

Door regelmatig witte azijn te gebruiken om je vloeren schoon te maken, houd je je huis schoon en fris.