Thuis mango’s kweken is heel eenvoudig: ontdek samen met ons de snelle methode!

4

Hoe je snel en gemakkelijk thuis mango kunt kweken!

Tropische vruchten verschijnen steeds vaker op onze tafels en we kunnen ze nu in elke supermarkt vinden. Of we de smaak lekker vinden, hangt natuurlijk af van onze persoonlijke smaak, en de esthetiek van deze planten is bij bijna iedereen onbekend. Toch zijn veel tropische planten, naast vitaminerijk fruit, ook erg mooi. Als we een uniek hoekje in ons huis willen creëren, laten we dan een mangoplant groeien van de eenvoudige vrucht – het is echt heel eenvoudig.

Cultiver la Mangue à la maison est très simple: découvrez avec nous la méthode rapide!

Hoe je snel en gemakkelijk thuis mango kunt kweken!

Benodigde materialen

  • Een scherp mes,
  • een paar vellen keukenpapier,
  • een beetje water,
  • een doorzichtig plastic bakje,
  • transparante film.

Hoe maak je de kern

Als we de mango klaarmaken om op te eten, besteden we meestal niet veel aandacht aan de pit, maar in dit geval is het belangrijk om die niet te beschadigen.

Als de vrucht erg rijp is, maak je gewoon een insnijding rond de omtrek en zorg je ervoor dat je de pit niet aanraakt. Als het vruchtvlees daarentegen steviger is, moeten we plakjes maken, waarbij we er altijd voor moeten zorgen dat we de pit niet aanraken en deze beetje bij beetje losmaken.

Als we de begeerde steen eenmaal in handen hebben, moeten we de binnenkant eruit halen, waarbij we er weer goed op moeten letten dat we de steen niet kapot maken. Er zit meestal een gleuf aan de buitenkant, die we gebruiken om hem te openen en het binnenste vruchtvlees eruit te halen, dat er helemaal intact uit moet komen.

Hoe hazelaars behandelen om ze te laten groeien

Als we de mangopitten eindelijk in handen hebben, wikkelen we ze voorzichtig in een paar vellen absorberend papier, leggen ze in de pot en maken we de hele scottex nat met onze handen of met een spray. Het moet goed doordrenkt zijn met water, maar niet doorweekt. Wikkel de hele container in plastic folie om een minikas te creëren die het zaad in de juiste temperatuur en vochtigheidsomstandigheden houdt. We plaatsen de container in een goed verlichte ruimte uit de buurt van direct zonlicht. Na ongeveer tien dagen zien we de eerste scheuten van onze prachtige mangoplant uitlopen.