Baking soda, gooi een theelepel in de planten: wat je zult zien is buitengewoon

2

Je kunt je planten nieuw leven inblazen met zuiveringszout.

Bicarbonaat in planten.

Je hebt vaak planten op je terras, balkon of in de tuin, maar je moet ze goed verzorgen zodat ze niet verwelken en afsterven. Daarom is het belangrijk om ze vaak water te geven, vooral bij warm weer, maar geef ze niet te veel water. Vervolgens is het belangrijk om ze te bemesten, wat in de lente moet gebeuren en herhaald moet worden tot het einde van de zomer.

Het is ook heel belangrijk om de planten altijd schoon en netjes te houden om te voorkomen dat onkruid meststoffen en water opzuigt en de bloemen en takken van de planten uitdroogt. Zorg er daarnaast altijd voor dat de plant niet besmet is met bacteriën of ongedierte. Ongedierte is de grootste vijand van degenen die professioneel of uit passie tuinieren. Het kunnen ongedierte, schimmels, schimmels, insecten en mijten zijn en ze zijn gevaarlijk voor het overleven van de plant zelf.

Ze hechten zich vooral in de zomer aan planten, maar er zijn verschillende middelen om ze te bestrijden, waaronder de zogenaamde grootmoedermethoden. Van Marseillezeep tot knoflook of tomatenmaceraat tot neemolie, maar ook met zuiveringszout.

Mixen om planten te ontdoen van bacteriën

Na behandeling kun je planten ook behandelen zonder pesticiden om jezelf en je omgeving te beschermen met natuurlijke ingrediënten zoals zuiveringszout.De planten groeien en bloeien, maar tegelijkertijd voorkom je dat schimmels of bacteriën de bladeren koloniseren. Als je ze niet op tijd behandelt, groeien de jonge scheuten slecht.

Dan zul je zien dat de bladeren al zijn afgestorven, wat betekent dat de schimmels er al zijn, en voordat de hele plant sterft, moet je ingrijpen. Haal wat zuiveringszout, dat een actief ingrediënt bevat dat inwerkt op bacteriën en ook antiseptisch is. Een theelepel is genoeg.

Baking soda mengsel voor zieke planten

Neem een theelepel zuiveringszout in een kan en voeg zeven druppels zeep toe. Giet er vervolgens 1 liter water bij en roer goed met de theelepel. Giet het mengsel in een spuitfles en besproei de planten om de 5 dagen, ongeveer 2 keer.

Spuit goed boven en onder de bladeren, want bacteriën en parasieten hebben de neiging om zich daaronder te verstoppen. Dit houdt je plant vrij van bacteriën en beschermt haar in de toekomst tegen ziekten. Je hebt nu gezonde, weelderige planten die goed gedijen zonder de aanwezigheid van bacteriën.