Tapijt zo goed als nieuw met deze truc: nog nooit zo schoon gehad

6

Het is niet onmogelijk om een tapijt in je huis er in de loop der jaren zo goed als nieuw uit te laten zien, ook al is het een materiaal dat gemakkelijk beschadigd raakt.

Tapijt-als-nieuw

Een paar trucjes helpen ons om het niet dag na dag te zien “verouderen”, laten we eens kijken hoe we dat doen.

Wat te doen om een tapijt er zo goed als nieuw te laten uitzien

Bij tapijt en vloerkleden moet speciale aandacht worden besteed aan de “doorgangszones”. Wat wordt bedoeld met doorgangszones? In principe zijn dat die plekken waar je loopt, waar de kleintjes zitten te spelen of te kleuren of waar je hond of kat kan liggen als je huisdieren in huis hebt.

Tapijt als nieuw

Als je deze onderdelen niet grondig schoonmaakt en goed verzorgt, gaan ze het eerst achteruit, vooral in vergelijking met de onderdelen die de tafels en stoelen, de bank of de kostbare houten laars met inlegwerk, een cadeau van oma, bedekken.

Meestal gebruiken we specifieke producten om diepe vlekken te behandelen. Het kan zijn dat je ze uiteindelijkbevlekt met sapjes en drankjes, af en toe met een glas wijn. En dan hebben we het nog niet eens over als je thuis kinderen hebt en je midden in een operatie luier zit of als er een huishoudelijk ongeluk is gebeurd en er bloed op de vloer valt.

Als je wilt weten hoe je je tapijt moet reinigen als het gaat om hardnekkige vlekken, is de sleutel om snel te reageren, voordat de vlek de stof volledig doordrenkt, en specifieke producten te gebruiken voor tapijt- en tapijtreiniging.

Als eerste stap moet je tweemaal per week stofzuigen als je thuis tapijten of vloerbedekking hebt om het diepste vuil te verwijderen.

Carpet-yellow-clean

Zorg ervoor dat je potloden, haarspelden, scrunchies, kauwgom of andere voorwerpen die op de vloer zijn gevallen opraapt voordat je gaat stofzuigen. Dit is essentieel als je niet vroeg of laat op zoek wilt gaan naar een vervanger voor dat apparaat.

Het tapijtreinigingsmiddel: proces en tips

Dus laten wedeze geweldige truc delen over hoe je een tapijt probleemloos kunt reinigen in slechts een paar minuten en dat allemaal met behulp van een schuursponsje voor de wasmachine.