Het hele jaar door vers fruit, niets meer weggooien: de oude Chinese remedie

5

Wil je het hele jaar door vers fruit hebben? Heb je veel fruit en wil je het lang bewaren? Geen zorgen, hier is een oude Chinese remedie die je kunt gebruiken om het hele jaar door vers fruit te bewaren!

remedie tegen vers fruit
Het hele jaar door vers fruit hebben is een groot voordeel om gezond en gezond te eten en geld te besparen. Normaal gesproken gebruiken we allemaal de koelkast om voedsel te bewaren en het langer vers te houden, maar zelfs dan gaat fruit niet eeuwig mee en dan is de ruimte beperkt.

Dus hoe doe je dat? Dankzij de Chinese methode kun je fruit lang bewaren en altijd vers eten, zonder conserveringsmiddelen te gebruiken die schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid. Het is een eenvoudige methode, dus hier is wat je moet doen!

Het fruit zorgvuldig wassen

Het eerste waar je op moet letten om de Chinese methode te gebruiken en goede resultaten te krijgen is om fruit te gebruiken dat vers en in goede conditie is. Het fruit moet dus gezond en niet rot zijn, anders krijg je niet de gewenste resultaten.

Verschillende soorten vers fruit

Het fruit moet worden gewassen door het in een pan met stromend water te leggen. Was het meerdere keren om alle resten te verwijderen en laat het voorzichtig uitlekken.

Neem een grote hoeveelheid fruit om te bewaren en volg de Chinese conserveringsmethode in detail, volgens de onderstaande stap-voor-stap procedure.

Vrouw leest het etiket in de supermarkt

Wat heb je nodig om de Chinese methode te maken

Naast fruit, dat je kunt kiezen uit verschillende soorten, zoals appels, kersen, druiven, pruimen, perziken en meer, heb je een aantal glazen potten van 1,5 liter nodig. Bereken de hoeveelheid fruit die je op deze manier wilt bewaren en koop zoveel potten als je nodig hebt.

Je kunt ervoor kiezen om het fruit in een pot te mengen, maar het advies is om het fruit op soort te sorteren. In het geval van kersen verwijder je het steeltje en doe je alleen de kersen in de pot. Dit is wat je moet doen om de juiste conserveringsprocedure uit te voeren.

De Chinese methode om fruit te conserveren

Zoals eerder gezegd, je kunt verschillende soorten fruit kiezen, maar het is aan te raden om fruit te kiezen dat niet te groot is zodat er meer in de potten passen. Dit is wat je moet doen:

  • Kook het water, kies de hoeveelheid die nodig is om de potten te vullen
  • Verwijder de bladeren en stelen van het fruit, was ze goed
  • Plaats het fruit in de potten en vul ze tot ze vol zijn.
  • Plaats het fruit in de potten en vul ze tot ze vol zijn.
  • Plaats het fruit in de potten en vul ze tot ze vol zijn.