Stop met het kopen van knoflook! Dit is hoe je er thuis een ton van kunt kweken…

ssss 1 1

Afgezien van de onmiskenbare gezondheidsvoordelen, zorgt knoflook voor een uniek aroma en smaak die alle soorten gerechten verrijken. Daarom is het een goed idee om er altijd een paar in huis te hebben. Hier is een perfecte manier om dat te doen…

Je zult echter alleen de volle vruchten kunnen plukken als je het blijft consumeren zoals het op de markt is, dus ga voor biologische knoflook. Over biologische knoflook gesproken, wist je dat je die gemakkelijk thuis kunt kweken zonder gevaarlijke chemicaliën te gebruiken en zonder ruimte of apparatuur nodig te hebben?

Waarom zou je thuis knoflook moeten planten:

Knoflook is een groente die rijk is aan krachtige medicinale eigenschappen en essentiële voedingsstoffen. Hij bevat weinig calorieën en veel selenium, vitamine C, mangaan, calcium en kalium.

Het bevordert de gezondheid van het hart.

De consumptie van knoflook vermindert niet alleen het risico op hartziekten, maar helpt het lichaam ook bij de behandeling van cholesterol en verlaagt de hoge bloeddruk.

Het versterkt het immuunsysteem

Knoflook staat erom bekend het immuunsysteem effectief te versterken en ziekten en aandoeningen zoals verkoudheid te bestrijden. Regelmatige consumptie van knoflook verlaagt het risico op ziekten met maar liefst 62%.

Hier lees je hoe je thuis knoflook kunt kweken en hoe je dat het beste kunt doen:

 

Gewoon: Breek een knoflookbol in teentjes en leg ze in vochtige grond in het midden van een luchtige plek, een paar centimeter diep. Zorg ervoor dat de puntige kant naar buiten wijst.

Wacht tot ze uitlopen en geef ze regelmatig water, maar zorg ervoor dat je ze niet teveel water geeft, want knoflook heeft niet veel water nodig.

Om de geweldige smaak te behouden, snijdt u de bloemen af. Je kunt het pas gebruiken als het 4-6 bladeren heeft bereikt.

Dat is alles wat je moet weten om thuis met succes knoflook te kweken. Geniet voortaan van de ongelooflijke gezondheidsvoordelen met de tevredenheid en garantie van een 100% biologische specerij.