Paardenbloem: groeit overal en is een plant rijk aan therapeutische eigenschappen

1

Paardenbloem, zoals de plant algemeen bekend staat, is een plant die veel in Italië groeit en al eeuwenlang wordt gebruikt in de traditionele geneeskunde dankzij de ongelooflijke eigenschappen, die vandaag de dag bijna onbekend of onderschat zijn.

Het kan ook gebruikt worden bij het koken en toegevoegd worden aan gerechten en salades, paardebloem heeft veel vitaminen (ongeveer twee keer zoveel als spinazie en tomaten). Het heeft uitstekende vochtafdrijvende eigenschappen, die de productie van gal bevorderen. Het zuivert ook de lever, bestrijdt allergieën en reguleert het cholesterolgehalte.

Paardebloem is een ideaal voedingssupplement voor vrouwen in de overgang of zwangere vrouwen. Het is rijk aan bètacaroteen en is een uitstekende bron van mineralen en vitaminen.

Met paardenbloemen kan een infusie worden gemaakt die rijk is aan voordelen, het spijsverteringskanaal reinigt, het bloed zuivert en hoest verzacht.

Pluk een paar paardenbloemplanten en droog de bladeren. Giet ze in een kop kokend water en laat minstens 20 minuten staan. Zeef en drink gezoet met alleen honing.