Oma’s favoriete wondermiddel om het bloed te zuiveren en de bloeddruk te verlagen! Dit recept is een echte schat.

grosmutters beliebtes allheilmittel zur reinigung des blutes und senkung des blutdrucks dieses rezept ist ein wahrer schatz 800x500 1

Oma’s favoriete wondermiddel om het bloed te zuiveren en de bloeddruk te verlagen! Dit recept is een echte schat.

Een sterk immuunsysteem is van groot belang omdat het ons het hele jaar door beschermt tegen virussen en bacteriën. Maar voordat we overgaan tot het recept, willen we graag vijf tips met u delen voor een sterk immuunsysteem.

  1. Een uitgebalanceerd dieet met veel fruit en groenten, vooral broccoli, kool, knoflook, tomaten, wortelen, spinazie, citrusvruchten, noten, donkere bessen en druiven. Eet de regenboog!
  2. Vitamine D is essentieel voor een sterk immuunsysteem. Aangezien veel mensen in de winter een vitaminetekort hebben, kan het nuttig zijn een beroep te doen op voedingssupplementen.
  3. Bewegen versterkt het hart en de vaten, maar ook het immuunsysteem. Duursporten zoals hardlopen, zwemmen en fietsen zijn ideaal. Overdrijf echter niet, want dat kan een averechts effect hebben. Doe het rustig aan…
  4. Mijd stress zoveel mogelijk, want sterke, permanente stress verzwakt het immuunsysteem en biedt ziekteverwekkers optimale omstandigheden om zich te vermenigvuldigen. Het is dus beter om een versnelling lager te schakelen voordat het te veel wordt.
  5. Zorg voor voldoende slaap. Als je de dag goed uitgerust begint, ben je minder vatbaar voor infecties en verkoudheden. Te weinig slaap leidt tot een vermindering van afweercellen en een zwak immuunsysteem.

Om in de winter vrij te blijven van verkoudheden en een extra dosis vitaminen binnen te krijgen, drinken we graag een gembershot. Maar het hoeft niet altijd zo pittig te zijn als in ons roze gembershot recept. Dit heerlijke immuun booster sap smaakt super lekker dankzij appels en sinaasappels en doet je zeker goed. Ook hier is gember aan het sap toegevoegd en de bieten maken het mooi roze. Dus grijp naar de sapcentrifuge en verwen jezelf!

Ingrediënten voor 750 ml :

  • 2 sinaasappels
  • 3 appels
  • 1 biet
  • 30 g verse gember

De twee sinaasappels moet je schillen en in vieren snijden. Verwijder het klokhuis uit de appels en snijd ze in grove blokjes. Was de bieten goed en schil de gember. Doe vervolgens alle ingrediënten één voor één in een sapcentrifuge en pers ze uit. Het sap is het lekkerst vers en koud met een paar ijsblokjes.

Als alternatief kunnen alle ingrediënten fijn gepureerd worden in een standmixer op de hoogste stand. Haal het sap vervolgens door een fijne zeef of een notenmelkzak om de plantenvezels eruit te filteren. Zo krijg je zelfs zonder sapcentrifuge een vers sapje!