Maak je eigen bleekproduct!

1

Je eigen witmakende product maken is een natuurlijk alternatief voor commerciële producten. Hier is een eenvoudig recept om een witmakend product te maken van natuurlijke ingrediënten:

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels zuiveringszout
  • 1 eetlepel waterstofperoxide (waterstofperoxide)
  • 1 eetlepel water
  • 10 druppels essentiële pepermuntolie (optioneel, voor een verfrissende smaak)
  • Een kommetje of bakje om te mengen

Instructies :

  1. Het mengsel maken: Meng in een kleine kom het zuiveringszout, de waterstofperoxide en het water tot een dikke pasta. Als je een verfrissende smaak wilt, voeg dan ook 10 druppels essentiële pepermuntolie toe.
  2. Gebruik: Gebruik deze pasta zoals je een traditionele tandpasta zou gebruiken. Breng een kleine hoeveelheid pasta aan op je vochtige tandenborstel en poets je tanden minstens twee minuten.
  3. Spoelen: Spoel je mond na het tandenpoetsen goed met water. Je kunt ook een natuurlijk mondwater op basis van kokosolie of essentiële pepermuntolie gebruiken voor een extra verfrissend gevoel.
  4. Gebruiksfrequentie:Gebruik dit zelfgemaakte whitening product één of twee keer per week, niet vaker, want zuiveringszout kan schurend zijn voor het tandglazuur als het te vaak wordt gebruikt.

Dit zelfgemaakte bleekmiddel is een natuurlijke optie om tanden lichter te maken en oppervlakkige vlekken te verwijderen. Het is echter geen vervanging voor een professionele gebitsreiniging of het volledig bleken van je tanden. Ga regelmatig naar de tandarts om de gezondheid van uw mond te controleren.