IJs in de droger, het geheime proces van elke wasruimte

1

Eén methode om het strijkijzer niet te gebruiken is het gebruik van ijsblokjes in de droger. Hoe kan deze truc werken?

IJs in de droger
Het lijkt misschien absurd en toch heeft de methode van ijsblokjes in de droger een meer dan geldige logica. Maar de vraag is: hoe kunnen eenvoudige ijsblokjes helpen bij het droogproces en voorkomen dat kleding moet worden gestreken? En bovenal, is de wasdroger echt een nuttig apparaat in deze tijd?

Is het echt de moeite waard om een wasdroger te kopen?

Met de recente stijgingen van de energieprijzen is het vooruitzicht van nog een energieverslindend apparaat waarschijnlijk helemaal niet aantrekkelijk. De kosten zijn echter niet zo hoog als je zou denken. Natuurlijk hangt alles af van het type wasdroger dat je koopt, de energieklasse ervan en, last but not least, het soort contract dat je hebt met je elektriciteitsleverancier. Maar bovenal, als je bedenkt hoe vaak het problematisch is om de was thuis buiten te hangen, misschien door regen, slecht weer of niet de juiste hoeveelheid zon, of hoe omslachtig het kan zijn om de lakens buiten te hangen, kan het kopen van een wasdroger en het spaarzaam gebruiken ervan een goede investering zijn.

Drogerijs

Het gemiddelde verbruik van een wasdroger

Tot een paar jaar geleden werd het vooral in Amerika gebruikt, de laatste jaren begint het zich ook in ons land te verspreiden. Zonder twijfel garandeert een droogtrommel een zachte, geparfumeerde en droge was in korte tijd. Het kan tegen zeer lage kosten worden gebruikt, het belangrijkste is dat je weet wat je moet doen. Allereerst moeten we onderscheid maken tussen detypes bestaande drogers. Er zijn geventileerde drogers, warmtepompdrogers en condensdrogers. Geventileerde drogers halen lucht rechtstreeks van buiten, verwarmen die en voeren die in de trommel, waardoor de kleding wordt ‘verwarmd’ en gedroogd. Ze komen het meest voor en zijn het goedkoopst in aanschaf, maar verbruiken helaas niet veel energie. Warmtepompdrogers werken op dezelfde manier als airconditioners. Ze hebben meestal energieklasse A+ of hoger en hebben zeker een lagere impact op de energierekening. Tot slot werken condensdrogers door de uitgaande lucht met het vocht uit de was af te koelen. Met behulp van een condensor wordt de geproduceerde stoom in de vorm van water in een speciale container gedeponeerd, die vervolgens geleegd moet worden.
Afhankelijk van het type dat je kiest, is het essentieel om rekening te houden met het energielabel dat de efficiëntie aangeeft, zodat je van tevoren weet wat de impact op je elektriciteitsrekening is

De ijsblokjestruc in de droger

"el