Poinsettia, dit is de enige manier om water te geven: hij gaat nooit dood.

2

Hier is de juiste manier om kerststerren water te geven: zo blijven ze langer mooi.

https://imilanesi.nanopress.it/wp-content/uploads/2022/11/stella-di-natale-1.jpg 1280w, https://imilanesi.nanopress.it/wp-content/uploads/2022/11/stella-di-natale-1-300x169. jpg 300w, https://imilanesi.nanopress.it/wp-content/uploads/2022/11/stella-di-natale-1.jpg 1024w, https://imilanesi.nanopress.it/wp-content/uploads/2022/11/stella-di-natale-1-300x169 768w

De langverwachte kerstvakantie staat voor de deur en met de komst daarvan komen alle bijbehorende versieringen. Lichtjes, versierde bomen, verschillende slingers en zelfs de kenmerkende bloemen: de kerststerren. Rood en mooi, deze bloemen zijn een symbool van Kerstmis geworden dankzij hun grote, rode, puntige bloemblaadjes. In Italië is het al lang een gewoonte om ze als geschenk mee te nemen als je wordt uitgenodigd voor een diner of lunch met een kerstthema. Maar ze worden niet alleen als cadeau gekocht: veel mensen kiezen ervoor om hun huis te vullen met deze prachtige sierbloemen om de sfeer er perfect in te brengen.

Het probleem is dat veel mensen kerststerren kopen, maar weinigen weten hoe ze ze moeten verzorgen. Het resultaat is dat veel kerststerren elk jaar worden weggegooid omdat ze na een tijdje helemaal uitdrogen en afsterven. Maar iedereen met groene vingers weet dat er een juiste manier is om voor planten en bloemen te zorgen, en dat elke soort speciale zorg nodig heeft die verschilt van de andere. Poinsettia’s zijn geen uitzondering: er is maar één manier om ze te verzorgen, laten we eens kijken wat dat is.

Droogbladige poinsettia’s, daarom gebeurt het

Zoals we al hebben gezegd, heeft elke soort bloemen en planten specifieke en individuele verzorging nodig. Specifieke verzorging betekent vooral een bepaalde dosis water en voldoende blootstelling aan natuurlijk licht en zonlicht. De kerstster is geen uitzondering; er zijn ook specifieke regels en praktijken voor de verzorging en het onderhoud ervan. Het is een bloem die uit Mexico komt en in het wild bloeit in de hoogste gebieden van Midden-Amerika.

Een bijzonderheid die niet iedereen weet, is dat hij gemakkelijk vijf meter hoog kan worden.

poinsettia

De poinsettia is een kwetsbare plant en het is gemakkelijk om getuige te zijn van de onverwachte val van haar droge bladeren, zelfs als we denken dat we haar op de juiste manier water hebben gegeven. Dit gebeurt omdat we duidelijk een fout hebben gemaakt in het geven van de hoeveelheid water die onze bloem echt nodig heeft. In feite is de meest voorkomende doodsoorzaak van kerststerren een overdosis water: ze hebben niet veel water nodig.

Te veel water zorgt ervoor dat de wortels gaan rotten. De oplossing is dus om een tijdje te stoppen met water geven totdat de grond weer enigszins droog is. Als de kerststerren daarentegen bruine strepen op hun bladeren beginnen te vertonen of beginnen te verkleuren, betekent dit dat ze niet genoeg water krijgen. Dit is ook te merken aan de zeer droge consistentie van de grond. Laten we samen eens kijken watde meest effectieve methode is om kerststerren correct en geleidelijk water te geven.