Hoe marmeren chips polijsten

5

Vloeren gemaakt van marmeren grind zijn de laatste decennia erg populair geweest in Italië. Ze waren heel gewoon in de huizen van onze grootmoeders, omdat ze een goedkoper alternatief vormden voor andere soorten materialen.

Hoewel ze uit de mode zijn geraakt, zijn marmeren chipsvloeren nog steeds aanwezig in onze huizen en behouden ze een grote charme , vooral als ze origineel en antiek zijn.

En marmerchips zijn ook zeer goed bestand tegen stoten en slijtage. Onze grootouders gaven er terecht de voorkeur aan.

Het enige nadeel van dit type vloer is dat het de neiging heeft om zijn klassieke glans te verliezen. Maar wees niet bang: marmeren chipsvloeren kunnen grondig worden gereinigd en gepolijst met volledig natuurlijke ingrediënten.

Hieronder stellen we twee effectieve oplossingen voor om hoogglanzende marmeren chipsvloeren  weer zo goed als nieuw te krijgen.

Natuurlijk wasmiddel

Baking soda is schurend genoeg om vuil te verwijderen zonder krassen op de vloer te maken. Meng het met alcohol en Marseille zeep en je hebt het perfecte schoonmaakmiddel voor marmeren granulaatvloeren.

Meng 3 eetlepels zuiveringszout met 10 eetlepels alcohol en 1 eetlepel vloeibare Castillezeep.

Zodra je een homogeen mengsel hebt, drenk je er een doek in en veeg je het over de hele vloer. Na ongeveer 5 minuten spoel je het af met een doek die je in warm water hebt gedrenkt en goed hebt uitgewrongen.

Herhaal het aanbrengen verschillende keren totdat de vloer volledig glanzend is.

Gebruik alleen gedenatureerde alcohol

Deze remedie is even eenvoudig als doeltreffend: giet gewoon 5 eetlepels gedenatureerde alcohol in een emmer warm water en gebruik de oplossing om de vloer normaal schoon te maken.

Afspoelen is niet nodig.