De truc van het luxe hotel om altijd zachte, sponsachtige handdoeken te hebben

c16 1 950x500 1

Als we nieuwe handdoeken kopen, letten we er altijd op dat we de zachtere kiezen, omdat ze aangenamer zijn voor de huid en beter kunnen drogen. Met de tijd en het wassen worden ze echter ruw.

Handdoeken zijn altijd vochtig en warm, waardoor ze de ideale omgeving vormen voor de groei van ziektekiemen en schimmels. Daarom is het belangrijk om handdoeken minstens één keer per week te vervangen.

Als u bij het wassen van uw handdoeken wasverzachter gebruikt in een poging ze zachter en geuriger te maken, besef dan dat u een ernstige fout maakt die contraproductieve gevolgen heeft. Wasverzachters verminderen het vermogen van handdoeken om vocht op te nemen.

Hieronder geven we de meest effectieve tip om handdoeken te wassen en ze net zo zacht en sponzig te maken als toen ze net gekocht waren.

Om deze tip in de praktijk te brengen, hebt u slechts twee ingrediënten nodig: witte azijn en citroensap .

Beide ingrediënten voorkomen geurtjes en maken handdoeken zachter . Vooral de azijn voorkomt dat minerale zouten tussen de vezels terechtkomen.

Voorwassen met koud water, vervolgens 100 ml witte azijn en het sap van drie citroenen toevoegen en goed mengen. Was de handdoeken een tweede keer en spoel ze daarna grondig uit met water.

Het is belangrijk weinig wasmiddel te gebruiken bij het wassen van handdoeken. Hoewel essentieel, kan wasmiddel bij overmatig gebruik hetzelfde effect hebben als wasverzachter.

Droog uw handdoeken in de schaduw en vermijd direct zonlicht, dat ze hard en ruw kan maken.

Nu u weet hoe u handdoeken moet wassen om ze superzacht te maken, breng bovenstaande tip onmiddellijk in praktijk om ze als nieuw te maken.