Hoe je je matras schoonmaakt en bacteriën doodt met zuiveringszout

2

Zuiveringszout is een veelzijdig ingrediënt dat gebruikt kan worden om je matras schoon te maken en te deodoriseren terwijl het bacteriën doodt. Hier lees je hoe je je matras schoonmaakt met zuiveringszout:

Ingrediënten en apparatuur :

  • Natriumbicarbonaat
  • Een fijne zeef (om de zuiveringszout gelijkmatig te verdelen)
  • Een stofzuiger met een mondstuk voor meubels

Instructies :

  1. Verwijder de lakens en het beddengoed van je matras.
  2. Strooi zuiveringszout royaal over het hele oppervlak van de matras. Gebruik een fijne zeef om het zuiveringszout gelijkmatig te verdelen. Je kunt ook een paar druppels essentiële olie, zoals lavendel, toevoegen om de baking soda te laten geuren.
  3. Laat de zuiveringszout minstens 15 tot 30 minuten op de matras liggen, langer als je wilt. De zuiveringszout zal helpen vocht te absorberen, geurtjes te verwijderen en bacteriën te doden.
  4. Stofzuig de matras om de zuiveringszout te verwijderen. Gebruik een meubelmondstuk of zachte borstel om ervoor te zorgen dat je al het zuiveringszout opzuigt.
  5. Laat de matras een tijdje luchten voordat je je bed opmaakt met schone lakens.

Dit helpt om je matras te ontgeuren en op te frissen en doodt bepaalde bacteriën en stofmijt. Je kunt dit proces regelmatig herhalen om je matras schoon te houden.

Als je matras echter erg bevlekt is of vochtproblemen heeft, moet je misschien overwegen om een professionele matrasreiniger in te schakelen voor een grondige reiniging.