Citroen ricotta cake: zonder gist, bloem en melk. Slechts 105 calorieën

torta di ricotta e limone 2

Ingrediënten:

Om een lekkere ricotta en citroentaart te maken, heb je nodig:

  • 350 gram verse lichte ricotta van koemelk
  • 100 gram rietsuiker (als alternatief kun je 50 gram Stevia zoetstof gebruiken)
  • 2 biologische citroenen (je hebt zowel het sap als de schil nodig)
  • 2 hele eieren.
  • Q.b. Chocoladechips

Voor de bakvorm: een stukje boter.

Om de taart te verfraaien: wat verse bessen.

De aangegeven doses zijn voor ongeveer 6 personen.

Flourless ricotta and lemon cake: procedure

Scheid in twee verschillende kommen de dooiers van de eiwitten. Klop met een elektrische garde de eiwitten wit en schuimig. Klop het eigeel op met de suiker.

Samenstellen van het cakebeslag

Hak met een keukenrasp alle schil van de citroenen fijn, en let erop dat u het witte gedeelte van de citrusvruchten niet verwijdert, omdat dit de smaak van uw cake zou kunnen veranderen.

Voeg de schil en een beetje citroensap toe aan de gezoete dooiers, meng voorzichtig en voeg de ricotta toe. Meng opnieuw zorgvuldig. Voeg de eiwitten toe aan de rest van het mengsel, meng voorzichtig en zorg ervoor dat het mengsel niet leegloopt.

Bakken en serveren

Neem een bakplaat, bestrooi die met een stukje boter, bestrooi hem met bloem en doe het mengsel erin. Smeer het voorzichtig uit met een spatel en voeg als finishing touch de chocoladeschilfers toe. Bak ongeveer een half uur in een voorverwarmde oven bij een temperatuur van 160°C.

Zodra je taart gaar is, haal je hem uit de oven en wacht je tot hij koud is voordat je de bakplaat verwijdert. Breng uw taart met ricotta en citroen op tafel, vergezeld van bessen.