Aardappel- en hotdogrolletjes: een heerlijk recept om uit te proberen

4

Aardappel- en hotdogrolletjes zijn een heerlijk tussendoortje of bijgerecht dat de smaak van hash browns combineert met die van hotdogs. Hier lees je hoe je dit heerlijke recept bereidt:

Ingrediënten:

 • 4 tot 6 hotdogs
 • 4 tot 6 middelgrote aardappelen
 • 1/2 rode ui (optioneel)
 • 2 eetlepels olijfolie
 • Zout en peper naar smaak
 • Paprika (optioneel, voor extra smaak)
 • Ketchup, mosterd, mayonaise of andere kruiden naar keuze (om te serveren)

Instructies :

 1. Bereid de aardappelen: Schil de aardappelen en rasp ze fijn met een kaasrasp of keukenmachine. Je kunt ook een mandoline gebruiken. Als je de rode ui gebruikt, rasp deze dan ook.
 2. Zouten en uitlekken: Doe de aardappelen (en ui, als je die gebruikt) in een vergiet en knijp het overtollige water eruit. Je kunt ze ook uitknijpen in een schone theedoek om zoveel mogelijk vocht te verwijderen. Breng de geraspte aardappelen op smaak met zout, peper en paprikapoeder, als je dat lekker vindt.
 3. Vorm de rolletjes: Neem een handvol geraspte aardappelen en vorm ze tot een rechthoek of vierkant op een schoon werkvlak. Leg een hotdogworstje in het midden van elke aardappelrechthoek en rol ze op om ze helemaal te omsluiten.
 4. Verwarm de olie: Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
 5. Braad de broodjes: Leg de aardappel- en hotdogbroodjes met de naad naar beneden in de hete pan. Bak ze aan alle kanten tot ze knapperig en goudbruin zijn, dit duurt ongeveer 10 tot 12 minuten.
 6. Overtollige olie verwijderen: Leg de rolletjes na het bakken op absorberend papier om overtollige olie te verwijderen.
 7. Dienen: Serveer de aardappelbroodjes en hotdogs warm, met je favoriete kruiden zoals ketchup, mosterd of mayonaise.

Deze broodjes zijn perfect voor een informele maaltijd, een snack of zelfs een feestje. Ze combineren de klassieke smaak van hotdogs met de knapperige textuur van hash browns. Voel je vrij om het recept te personaliseren door andere ingrediënten toe te voegen, zoals geraspte kaas of kruiden, afhankelijk van je voorkeur. Eet smakelijk!