Eenvoudig ananasijs – een heerlijk dessert

3

Ananasijs is een verfrissend en heerlijk dessert, perfect voor warme zomerdagen. Hier is een eenvoudig recept om dit heerlijke ijs thuis te maken:

Ingrediënten:

 • 1 verse ananas of ananas uit blik (ongeveer 450 g ananasvruchtvlees)
 • 1 kop (240 ml) dubbele room of slagroom
 • 1/2 kopje (100 g) basterdsuiker (aanpassen aan je zoetekauw)
 • 1 eetlepel citroensap (optioneel, om de smaak te versterken)

Instructies :

 1. Bereid de ananas voor: Als je verse ananas gebruikt, begin dan met schillen, verwijder de kern en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Als je ananas uit blik gebruikt, laat deze dan uitlekken om overtollig vocht te verwijderen.
 2. Blend de ananas: Doe de stukjes ananas in een blender of keukenmachine en mix tot een gladde massa. Als je de voorkeur geeft aan een textuur met stukjes ananas, mix ze dan minder lang om wat stukjes intact te laten.
 3. Bereid de room: Klop in een aparte kom de dubbele room op tot zachte pieken.
 4. De suiker toevoegen: Voeg de basterdsuiker toe aan de slagroom en meng voorzichtig tot het goed is opgenomen. Proef de gezoete room en pas de hoeveelheid suiker naar wens aan.
 5. Voeg de ananas toe: Roer de ananaspuree door de zoete room en mix voorzichtig tot een gladde massa. Voeg eventueel ook het citroensap toe om de smaak van de ananas te versterken.
 6. Vries het ijs in: Doe het mengsel over in een bak die geschikt is om in te vriezen. Dek goed af om ijskristallen te voorkomen en plaats in de vriezer.
 7. Roer regelmatig: Haal de vriezer ongeveer elke 30 minuten uit de vriezer en roer het ijs met een lepel om de ijskristallen te breken. Herhaal deze stap een paar keer tijdens de eerste paar uur invriezen.
 8. Laat hard worden: Laat het ijs minstens 4 uur rusten in de vriezer of tot het de gewenste consistentie heeft.
 9. Serveren: Laat het ananasijs voor het serveren een paar minuten op kamertemperatuur staan, zodat het makkelijker te scheppen is. Serveer in ijsbekers of hoorntjes en garneer met stukjes verse ananas als je dat lekker vindt.

Ananasijs is een geweldige optie voor een verfrissend, tropisch zomerdessert. Maak er het beste van!