7 kamerplanten die stof en allergieën elimineren

3

Bepaalde kamerplanten kunnen helpen de lucht te zuiveren door stof te verwijderen en allergenen te verminderen. Hier zijn zeven kamerplanten die kunnen helpen de luchtkwaliteit te verbeteren en allergieën te verminderen:

  1. Sansevieria (Sansevieria trifasciata): Deze plant, ook bekend als “schoonmoedertong” of “slangenplant”, staat bekend om zijn vermogen om de lucht te zuiveren door giftige stoffen zoals formaldehyde en xyleen te elimineren. Hij heeft ook heel weinig verzorging nodig.
  2. Bostonvaren (Nephrolepis exaltata): Varens, waaronder de Bostonvaren, zijn uitstekend voor het verhogen van de luchtvochtigheid, wat stofdeeltjes in de lucht kan verminderen.
  3. Iron (Hedera spp.): Klimop is effectief in het verwijderen van deeltjes uit de lucht en kan helpen allergenen te verminderen.
  4. Pothos (Epipremnum aureum): Pothos is een gemakkelijk te verzorgen plant die vluchtige organische stoffen (VOC’s) uit de lucht kan verwijderen, waaronder formaldehyde.
  5. Spinplant (Chlorophytum comosum): De spinplant is een uitstekende depollutieplant die allergenen en stofdeeltjes kan helpen verwijderen.
  6. Moonflower (Spathiphyllum spp.): Moonflower staat bekend om zijn vermogen om de lucht te filteren door stoffen als ammoniak, xyleen, formaldehyde en allergenen te verwijderen.
  7. Aloe vera (Aloë barbadensis miller): Aloë vera is een plant die kan helpen formaldehyde uit de lucht te verwijderen en heeft ook huidverzachtende eigenschappen voor kleine brandwonden.

Het is belangrijk om te weten dat hoewel deze planten kunnen helpen om de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren, ze geen wondermiddel zijn. Regelmatig ventileren, schoonmaken en het verminderen van bronnen van vervuiling binnenshuis (zoals huishoudchemicaliën) zijn ook essentieel voor het behoud van een gezond binnenmilieu. Als je last hebt van allergieën, is het bovendien raadzaam om een allergoloog te raadplegen voor advies en de juiste behandeling.