Eet elke dag noten – gezondheidsvoordelen van noten

mangez des noix chaque jour 750x422 1

Het zijn vaak de eenvoudigste voedingsmiddelen die het rijkst zijn aan voedingsstoffen en gezondheidsvoordelen. Dit geldt in het bijzonder voor noten: rijk aan eiwitten, gezonde vetten, vezels, antioxidanten en natuurlijke vitaminen bieden ze vele gezondheidsvoordelen. Het eten van een handvol noten per dag laat ons profiteren van ongelooflijke therapeutische eigenschappen, die helpen onze gezondheid te beschermen en veel aandoeningen te voorkomen.

  • Kanker: noten kunnen helpen het risico op prostaat- en borstkanker te verminderen. Dit voordeel werd aangetoond in een studie die aantoonde dat mensen die een handvol noten per dag in hun dieet opnemen hun risico op kanker met 50% kunnen verminderen.
  • Hart: het aminozuur l-arginine in noten heeft vele cardiovasculaire voordelen. Walnoten kunnen het risico op hart- en vaatziekten helpen verminderen. Ze bevatten ook gezonde vetzuren met ontstekingsremmende en cholesterolverlagende eigenschappen.
  • Antioxidanten: antioxidanten zijn essentieel voor de gezondheid omdat ze de effecten van vrije radicalen, die leeftijdsgebonden achteruitgang veroorzaken, tegengaan. Noten bevatten verschillende antioxidanten, zoals polyfenolen, die met name helpen bij het voorkomen van leverschade.
  • Gewicht: het toevoegen van gezonde hoeveelheden noten, zoals walnoten, aan je dieet helpt je om een ideaal gewicht te behouden. Noten vullen ons en laten ons minder eten en maken ons, mits met mate gegeten, niet dik.
  • De hersenen: noten bevatten neuroprotectieve stoffen, zoals vitamine E, foliumzuur, melatonine, omega-3 vetzuren en antioxidanten, die helpen de hersenen te beschermen en cognitieve vaardigheden te verbeteren.
  • Diabetes: gezonde vetten in noten verbeteren metabole parameters bij patiënten met type 2 diabetes.