Was je gezicht 3 keer per week met kokosolie en zuiveringszout en het zal binnen een maand gebeuren.

45656565688

Er is veel vertrouwen in wat huidverzorgingsproducten ons beloven. Ze adverteren met een “perfecte huid”, dat “acne zal verdwijnen” of dat je een “natuurlijke schoonheid” bereikt, en we kopen de producten om ze zelf te proberen.

Kijken naar het ingrediëntenetiket van een gezichtsreiniger is een beetje stressvol. Wat betekenen al die termen? Zelfs als je het aan iemand vraagt die er verstand van heeft, krijg je geen goed antwoord, want veel van de woorden zijn volstrekt onuitspreekbaar.

Wie kan zeggen wat deze behandelingen eigenlijk met het gezicht doen?

Kijk goed naar wat je op je gezicht smeert

Een belangrijk ingrediënt van veel artikelen is ftalaat, een chemische verbinding die vooral als weekmaker wordt gebruikt. Dit ingrediënt wordt vaak niet op het etiket vermeld.

“Bezorgdheid over deze specifieke chemische stof is ontstaan door een reeks onlangs gepubliceerde tests en studies die wijzen op mogelijke gezondheidsproblemen,” zegt Sujatha Jahagirdar, een milieuactiviste in Californië.

Naast ongezonde ingrediënten worden veel producten op de markt gebracht zonder dat ze naar behoren zijn getest.

“Er zijn handelsgeheimen en industrieformules die, om industriële redenen, voor de consument verborgen worden gehouden,” zegt Elizabeth Sword, uitvoerend directeur van de Children’s Health Environmental Coalition. “Hierdoor kunnen consumenten geen geïnformeerde beslissingen nemen.

Er is een manier om deze gezondheidsrisico’s te vermijden en tegelijkertijd van huidoneffenheden af te komen: maak je eigen gezichtsscrub.

kokosolie voor de huid

Kokosolie is antimicrobieel en heeft hydraterende eigenschappen die perfect zijn voor het reinigen van je gezicht. Naast het doden van de bacteriën die mee-eters veroorzaken, hydrateert de olie de huid en laat deze er niet uitzien als schuurpapier, wat veel andere producten wel doen. Het is ook een ontstekingsremmer die de symptomen van eczeem, psoriasis en andere huidaandoeningen kan verlichten.

zuiveringszout voor de huid

We weten dat zuiveringszout een middel is dat gebruikt wordt in voedsel, maar het is ook een uitstekende gezichtsscrub. Je huid zal heel zacht aanvoelen nadat je deze scrub over je gezicht hebt gewreven. Baking soda verzacht ook zonnebrand, waardoor deze gezichtsreiniger een goede keuze is voor mensen die gemakkelijk verbranden.

Makkelijke zelfgemaakte scrub met kokosolie en zuiveringszout

Je hebt deze ingrediënten waarschijnlijk al in je keuken en wist alleen niet hoe heilzaam ze zijn voor je huid.

Ingrediënten:

  • 1/2 kopje kokosolie
  • 1/2 kopje zuiveringszout
  • Dat is het
    Hoe te bereiden:

Als de kokosolie iets warmer en vloeibaarder is, is hij gemakkelijker te gebruiken. Meng gewoon de twee ingrediënten samen tot ze volledig gecombineerd zijn en de textuur een beetje korrelig is. Doe het verkregen mengsel in een ondiepe pot, zodat je er gemakkelijk bij kunt met je vingers. Wrijf je gezicht in zoals gewoonlijk, maar je zult een enorm verschil zien!

Deel deze belangrijke informatie met uw vrienden en familie. Bedankt voor het delen!