Hier lees je hoe je verrotte basilicum herstelt. Gebruik deze truc om dit probleem op te lossen.
We onthullen eindelijk alles over hoe je de basilica kunt herstellen als deze helaas rot is geworden. Niemand had verwacht dat het zo makkelijk zou zijn, het is de truc die kwekers gebruiken.
De eigenschappen van deze plant
We hebben allemaal wel een paar blaadjes basilicum in de keuken staan. Het is echt een fundamentele plant van de Italiaanse gastronomie, die ook in het buitenland wordt gebruikt. Het heeft een echt sterke en kenmerkende smaak die opvalt in elk recept.
Het heeft ook een aantal zeer belangrijke eigenschappen, waardoor het een belangrijke plant is om te kweken. Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen, die helpen om pijn en ontstekingen in het hele menselijk lichaam te verminderen. Het heeft ook antioxiderende eigenschappen, die de lichaamscellen beschermen tegen vrije radicalen en oxidatieve stress: het helpt de kans op hartaandoeningen, kanker en diabetes te verminderen.
Het heeft ook antimicrobiële eigenschappen die de groei van micro-organismen zoals bacteriën, virussen en schimmels tegengaan. Het is een perfecte plant om infecties aan zowel de luchtwegen als de urinewegen te bestrijden.
H heeft ook spijsverteringseigenschappen, want het vermindert de symptomen van maagpijn. Tot slot heeft het ook ontspannende eigenschappen, die stress en angst verlichten. Niet iedereen weet echter dat basilicum niet erg gemakkelijk te kweken is en gemakkelijk kan bederven. Daarom laten we hier zien hoe je basilicum weer tot leven kunt wekken als dat toch is gebeurd.
Hoe verrotte basilicum nieuw leven inblazen
Om basilicum in gezond te houden en niet te laten rotten, kan het essentieel zijn om ervoor te zorgen dat de grond waarop het wordt gekweekt gezond is. Je moet weten dat basilicum gedraineerde en voedselrijke grond nodig heeft.
Het advies is om de grond te verrijken met compost of vermicompost, waardoor de plant gezonder zal groeien. Je kunt er ook voor kiezen om een vloeibare organische meststof te gebruiken, die je om de twee weken toevoegt.
Er moet ook aandacht worden besteed aan de hoeveelheid stikstof in de grond: basilicum is erg gevoelig voor dit gas. Als er te veel stikstof aanwezig is, kunnen schimmelziekten en parasieten zich verspreiden. Daarom is het essentieel om niet te veel water te geven en te bemesten.
Wat water geven betreft, moet je weten dat basilicum constant water nodig heeft, vooral als het in een heet, droog klimaat groeit. Het is noodzakelijk om basilicum één keer per dag water te geven. Om te weten hoeveel water je moet geven, moet je de hydratatie van de grond controleren: als deze vochtig maar niet drassig is, is dat het juiste moment om te stoppen.
Rotte basilicum ontstaat juist wanneer we de plant te veel water geven. Zorg ervoor dat de pot drainagegaten heeft zodat overtollig water kan ontsnappen. Het laatste advies is om de bladeren geen water te geven, maar ze hooguit schoon te maken: dit is de enige manier om de verspreiding van schimmelziekten te voorkomen.