Tip om knapperige frietjes te maken zonder een druppel olie

2

1- Ingrediënten

Het eerste wat je nodig hebt is deze ingrediënten verzamelen: 1 kilo aardappelen, 2 eiwitten en kruiden naar smaak (dit kan provençal, paprikapoeder, gemalen chili, zout, rozemarijn zijn, wat je maar wilt).

2- Schil en snijd de aardappelen

Het tweede wat je moet doen is schil de aardappelen, was ze en snijd ze in het formaat dat jou het beste uitkomt. We raden aan om dit in staafjes, schijfjes of fijne blokjes te doen.

3- Meng de eiwitten

Aan de andere kant moet je de twee eiwitten in een kom mengen en op smaak brengen met de door jou gekozen ingrediënten.

4- Voeg de aardappelen toe en meng

Het volgende dat je moet doen is de fijngesneden aardappelen mengen met het ei en het kruidenmengsel. Als alles goed geïntegreerd is, moet je alles in een braadslede of ovenschaal doen waarop je bakpapier hebt gelegd.

5- In de oven!

Als je de ingrediënten hebt gemengd en op vetvrij papier in de braadslee of schaal hebt gelegd, moet je ze nu in de oven doen en 8 tot 10 minuten bakken.

6- Haal uit de oven en zet terug

Zodra ze maximaal 10 minuten in de oven staan en beginnen te garen,  moet je ze uit de oven halen en het papier van de bodem verwijderen . Maak je geen zorgen als ze een beetje plakken, je kunt ze er gemakkelijk afhalen.En nu moet je ze terugleggen op het rooster of de ovenplaat, maar zonder het papier. Nog ongeveer 15 minuten of tot je ze goudbruin ziet.

7- Andere tips voor olievrije frietjes

Als je van chips houdt, dan hou je waarschijnlijk ook van een goede saus, dus we noemen de sauzen die je kunt maken om ze nog lekkerder te maken: guacamole saus, hete saus, zoetzure saus, barbecue, mayonaise, zoete mosterdsaus, cheddarkaas salsa, champignonsaus. 

Met elke saus die je lekker vindt, kun je je heerlijke olievrije gebakken chips op een gezonde en voedzame manier bereiden. Pret vrienden!