PIZZA PASTA

5

Hier is een basisrecept om heerlijk zelfgemaakt pizzadeeg te maken. Dit recept geeft een dun, knapperig pizzadeeg, perfect voor een traditionele pizza. Je kunt de toppings ook aanpassen aan je eigen voorkeuren.

Ingrediënten:

 • 1 1/2 kop (375 ml) warm water
 • 1 theelepel suiker
 • 2 theelepels actieve droge gist
 • 3 1/2 kopjes (440 g) bloem voor alle doeleinden
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 1/2 theelepel zout

Instructies :

 1. Bereid de gist: Meng in een kleine kom het warme water met de suiker. Voeg de actieve droge gist toe en meng licht. Laat ongeveer 5 minuten staan tot de gist begint te schuimen.
 2. Meng de droge ingrediënten: Meng in een grote kom de bloem en het zout.
 3. Gist toevoegen: Giet het geactiveerde gistmengsel in de kom met bloem. Voeg ook de olijfolie toe.
 4. Meng het deeg: Meng de ingrediënten tot ze een grof deeg vormen.
 5. Kneed het deeg: Breng het deeg over naar een licht met bloem bestoven oppervlak en kneed het ongeveer 5-7 minuten tot het glad en elastisch is. Je kunt een beetje bloem toevoegen als het deeg te plakkerig is.
 6. Laat rijzen: Leg de deegbal in een grote, licht geoliede kom. Dek de kom af met een schone theedoek en laat ongeveer 1 tot 1,5 uur rusten op een warme plek, of tot het deeg in omvang is verdubbeld.
 7. Verwarm de oven voor:Verwarm je oven voor op de hoogst mogelijke temperatuur (meestal 250-275°C).
 8. Verdeel het deeg: Verdeel het deeg na het rijzen in tweeën om twee middelgrote pizza’s te maken of pas de grootte aan naar eigen voorkeur.
 9. Rol het deeg uit: Rol op een licht met bloem bestoven oppervlak elk stuk deeg uit tot een cirkel of rechthoek ter grootte van je bakplaat.
 10. Voeg de toppings toe: Breng het uitgerolde deeg over op een licht ingeoliede bakplaat of pizzasteen. Voeg je favoriete tomatensaus, kaas en toppings toe.
 11. Bakken: Bak de pizza ongeveer 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de korst goudbruin en knapperig is en de kaas gesmolten en goudkleurig.
 12. Serveren: Haal de pizza uit de oven, laat iets afkoelen, snijd in plakken en serveer.

Dit zelfgemaakte pizzadeeg is eenvoudig te bereiden en maakt het makkelijk om thuis een heerlijke pizza te maken met de korst waar je van houdt. Je kunt de toppings aanpassen aan je eigen smaak om elke keer weer een unieke pizza te maken.