Peace Lily, de krachtigste natuurlijke meststof die er is: grote, gezonde bloemen

4

Hier lees je hoe je een krachtige meststof voor vredelievende lelies maakt. Alles wat je nodig hebt zijn natuurlijke ingrediënten, je bloemen zullen mooier zijn dan ooit.

Vredeslelie

De vredeslelie is een van de meest unieke bloemen die er bestaan. Grote groene bladeren, delicate en majestueuze witte bloemblaadjes. Het is een plant die oorspronkelijk uit Amerika komt, met name uit de tropische gebieden. De belangrijkste bijzonderheid van deze bloem is de afwezigheid van een stengel, omdat de bladeren direct uit de wortelstok komen. De wortelstok heeft wortels en knoppen en samen vormen ze het voortplantingsorgaan van de plant. De witte bloemblaadjes zijn technisch gezien geen bloemblaadjes: het zijn bladeren die in de loop der tijd zijn gemuteerd om de bloem te beschermen. De helderwitte kleur duidt op rijpheid, terwijl de groenige kleur op het begin van veroudering duidt.

Ze zijn een zeer gewaardeerde bloem en een van de meest gekozen als decoratieve accessoire, omdat ze door hun schoonheid onweerstaanbaar zijn. Ze worden vaak gegeven als teken van dankbaarheid en genegenheid.

Het is geen toeval dat ze de vredeslelie wordt genoemd: het is de bloem die het kostbare geschenk van vrede symboliseert. Net als alle andere planten heeft ook deze bloem speciale en unieke zorg nodig, maar in tegenstelling tot veel andere bloemen heeft ze geen overdreven aandacht nodig. Hoewel ze vrij “onafhankelijk” zijn, moet je altijd aan bemesting denken: het is noodzakelijk voor hun overleving en vooral voor hun kracht. Met deze meststof zullen de bladeren groter en gezonder zijn.

De krachtigste doe-het-zelf-meststof die er is

Om de vredeslelie zo goed mogelijk te verzorgen, is het goed om te zorgen voor de bemesting. Je hebt geen tientallen jaren tuinierervaring of groene vingers nodig – iedereen kan het. Als je hebt gemerkt dat je lelie al jaren niet meer bloeit, zijn bloemen laat vallen of groen/geel van kleur is, kun je de situatie verhelpen met deze meststof. Je kunt deze organische meststof thuis maken; het kost je weinig tijd en moeite. Na een tijdje zul je een merkbare verandering zien: de bladeren worden gigantisch groot en gezond.

Het handige en positieve is dat je het ook kunt gebruiken als meststof voor de rest van de planten die je thuis hebt staan.

.