Onweerstaanbare makkelijk te maken citroen iramisu

8

Hier is het recept voor een onweerstaanbare limoncello tiramisù, gemakkelijk te maken:

### Ingrediënten:

– 250 g mascarpone
– 200 ml slagroom
– Schil en sap van 3 citroenen
– 3 eieren
– 100 g suiker
– 200 g lange vingers (savoiardi)
– Limoncello (optioneel)
– Poedersuiker om te bestuiven
– Schijfjes citroen ter decoratie (optioneel)

### Instructies:

1. Klop in een kom de eidooiers met de suiker tot een licht en luchtig mengsel. Voeg de mascarpone toe en de geraspte citroenschil toe en meng goed tot een gladde massa.

2. Klop de slagroom stijf in een andere kom. Vouw voorzichtig de opgeklopte slagroom door het mascarponemengsel tot alles goed gemengd is.

3. Klop in een andere kom de eiwitten stijf tot stevige pieken. Vouw de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door het mascarponemengsel tot het goed gemengd is.

4. Voeg het citroensap toe aan het mascarponemengsel en meng voorzichtig tot alles goed gemengd is.

5. Giet een beetje van het mascarponemengsel in een rechthoekige ovenschaal en strijk het glad met een spatel. Doop snel de lange vingers in de limoncello (indien gebruikt) en leg ze op het mascarponemengsel, een laag vormend.

6. Giet een andere laag mascarponemengsel over de lange vingers en strijk het glad met een spatel. Ga door met afwisselend lagen lange vingers en mascarponemengsel tot alle ingrediënten zijn gebruikt, eindigend met een laag mascarponemengsel.

7. Bedek de schaal met plasticfolie en zet hem minstens 4 uur of bij voorkeur ’s nachts in de koelkast, zodat de tiramisù kan opstijven en de smaken kunnen mengen.

8. Bestrooi voor het opdienen de bovenkant van de limoncello tiramisù met poedersuiker en decoreer met schijfjes citroen, indien gewenst.

9. Snijd de tiramisù in porties en serveer koud. Eet smakelijk!

Deze limoncello tiramisù is fris, romig en zit boordevol smaak. Het is een perfect dessert voor de zomer en zal zeker in de smaak vallen bij iedereen die ervan geniet!