Leer hoe rozemarijn te gebruiken om haaruitval te stoppen en haargroei te versnellen

345579039 569514578501056 3746522531274080569 n

 

Rozemarijn voor haargroei

Rozemarijn is een verrassend heilzame plant die vele medicinale toepassingen kan hebben, waaronder het stimuleren van de haargroei. Het bevat organische verbindingen die de bloedtoevoer naar de hoofdhuid stimuleren en zo zorgen voor snellere nieuwe haargroei. Door rozemarijn te gebruiken in je regelmatige haarverzorgingsroutine verzorg je je haar, wordt het glanzend en zijdeachtig en los je een aantal hoofdhuidproblemen op zoals roos en een jeukende, droge hoofdhuid. Rozemarijn gebruiken voor haarverzorging is heel eenvoudig, gewoon een haarkruiden- of theespoeling maken.

Rozemarijn zit vol fytochemicaliën die rijke potentiële bronnen zijn van natuurlijke verbindingen zoals fenolische diterpenen, fenolische flavonoïdezuren en essentiële oliën. Ongeveer 90% van de antioxidantwerking is voornamelijk te danken aan het hoge gehalte aan de niet-vluchtige bestanddelen ascarnosinezuur en carnosol (fenolische diterpenen) en rosmarinezuur. Deze fytochemicaliën hebben antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen, laten uw haar glanzen en stimuleren de haargroei.

Hoe moet ik mijn haar spoelen met rozemarijn?

  • Giet 4 kopjes water in een steelpan en breng aan de kook. Giet vervolgens in een houder naar keuze (Franse pers, theepot).
  • Voeg rozemarijn toe (vers, gedroogd of etherische olie van rozemarijn)
  • Laat het minstens 30 minuten trekken. U kunt het zelfs een nacht laten staan voor het beste resultaat.
  • Zeef vervolgens de vloeistof en laat afkoelen.

Instructies:

  • Was je haar eerst met shampoo zoals je normaal doet, spoel het daarna uit met rozemarijnwater. Masseer in de wortels en spoel uit.

Optioneel:

U kunt ook 1-2 eetlepels azijn aan de spoeling toevoegen. Het zal je helpen om resten van stylinggels en shampoos kwijt te raken.

Andere toepassingen van rozemarijn voor haargroei

  • Behandeling met etherische olie van rozemarijn
  • Hoofdhuidmassage met essentiële rozemarijnolie
  • U kunt een paar druppels rozemarijnolie aan uw shampoo toevoegen =Groene thee met rozemarijn