Citroen en gember staan bekend om hun vele voordelen voor ons lichaam. Meerdere keren per week geconsumeerd, als onderdeel van een detoxkuur, helpt dit gezonde drankje je gewicht te verliezen en je spijsvertering te stimuleren.

Ingrediënten

  • 6 kopjes water (1.,5 liter)
  • 5 lepels geraspte gember (50 g)
  • Het sap van 2 citroenen

Bereiding

  1. Verwarm het water en voeg de gember toe als het aan de kook komt.
  2. Laat het afkooksel een minuut of twee trekken en haal het van het vuur.
  3. Laat het 10 minuten staan.
  4. Zuiver de inhoud, voeg het citroensap toe en consumeer het.
  5. Het is het beste om het op een lege maag te consumeren.

Om dit recept het gewenste effect te laten hebben, is het het beste om het dagelijks te drinken. Dit is een behandeling waarvan de gevolgen na enige tijd merkbaar worden.

U moet dit weten zodat u niet wanhoopt als u onmiddellijk resultaat wilt.

Hoewel het raadzaam is dit water ’s ochtends als eerste te drinken, kunt u het, als u het liever op een ander tijdstip drinkt, in een thermoskan doen en het de hele dag door innemen.

Er is geen limiet aan de hoeveelheid die u kunt consumeren, u kunt zoveel consumeren als u wilt.

Gember en citroen, een uitzonderlijke combinatie

In de keuken of in de geneeskunde zijn gember en citroen twee voedingsmiddelen die onafhankelijk van elkaar een aantal voordelen en eigenschappen hebben voor onze gezondheid. Van gember wordt meestal gezegd dat het belangrijke afrodiserende en braakwerende eigenschappen heeft. Het zou ook een grote hulp zijn bij het afslanken. Aan citroen worden over het algemeen uitzonderlijke afslankende en antioxiderende eigenschappen toegeschreven. Elk van deze twee elementen biedt een aanzienlijke lijst van voordelen en eigenschappen. Maar hoe zit het met de combinatie van gember en citroen?

Gember: Gember is een wortel afkomstig uit Azië, die ook wel witte specerij wordt genoemd. Het is al meer dan 5000 jaar bekend en wordt in de landen waar het vandaan komt gebruikt in de keuken en in de geneeskunde. Maar in de afgelopen decennia heeft gember een grote populariteit gekregen in westerse landen vanwege de vele voordelen.

Citroen: Citroen is een citrusvrucht die we in het Westen gewend zijn te eten. Het is de citrusvrucht van de zon, en wordt geteeld in de warme gebieden van India, het Midden-Oosten, en het Iberisch schiereiland. Citroenen bestaan voornamelijk uit water, maar ze bevatten ook enkele voedingsstoffen. Zo bevat hij een groot aantal vitaminen, waaronder vitamine C en vitamine B9 (foliumzuur). Verschillende sporenelementen en vitaminen verrijken deze samenstelling. Deze omvatten fosfor, calcium, magnesium en kalium. Ten slotte bevatten citroenen ook natuurlijke antioxidanten, bekend als polyfenolen.