Halo’s en vlekken op bestek – de truc om ze in een handomdraai te verwijderen

1

Er is een truc om van die vervelende vlekken en halo’s op ons bestek af te komen.

halo's op bestek

Een van de keukengerei die we vaak gebruiken om onze gerechten en soepen te bereiden en om ons eten in onze mond te stoppen, is het bestek, dat van verschillende materialen kan zijn gemaakt.

Het meest gebruikte is bestek van roestvrij staal, maar er zijn ook andere soorten bestek van andere materialen, van het goedkoopste tot het duurste en met verschillende patronen die passen bij de consument.

Bestek: hoe vlekken en vlekken verwijderen

Bestek is ook een visitekaartje. Volgens het etiket zijn er veel soorten keukengerei, afhankelijk van het gerecht dat je gaat eten, en je moet bij het dekken van de tafel ook rekening houden met de juiste plaatsing ervan.

Bestek: hoe verwijder ik vlekken en halo's

Als we gasten aan tafel hebben, doen we ons best om een goede indruk te maken en gebruiken we ons beste servies om indruk te maken op onze gasten, maar soms komen we hardnekkige vlekken op ons bestek tegen.

Deze worden veroorzaakt door onze consumptie, of doordat we in contact komen met bepaalde ingrediënten die heel moeilijk schoon te maken zijn, of doordat er kalk in het water zit waardoor deze vlekken ontstaan.

Bestek: hoe verwijder ik vlekken en strepen

Hoewel we het bestek in de vaatwasser doen, zijn ze soms niet zo schoon als we willen. Daarom nemen we onze toevlucht tot andere methoden en een van de meest effectieve is een traditionele methode die onze grootmoeders ons hebben doorgegeven.

Hiervoor hebben we heet water en azijn nodig. Voordat we verder gaan, mengen we één deel azijn met acht delen heet water en laten we ons bestek ongeveer 10 minuten weken.

Daarna drogen we ons bestek af met een microvezeldoek, omdat dit vlekken verwijdert en voorkomt dat het bestek gaat krassen door de zachte textuur.

Andere methoden

Een andere oplossing om moons en vlekken op bestek in een oogwenk te laten verdwijnen, is om ten minste twee eetlepels baking soda in 300 ml water te doen.

Net als bij de vorige oplossing is het raadzaam om het bestek na het weken in de oplossing af te drogen met een microvezeldoek.

Als ons bestek krassen heeft, die zijn ontstaan door contact met elkaar of door wrijving tegen voedsel of pannen waardoor deze kleine groeven zijn ontstaan, moet er een ander ingrediënt worden gebruikt.

In dit geval moet je een beetje olijfolie op het microvezeldoekje doen en dan over het bestek en de kras wrijven, en de verzachtende werking zal het bestek weer zo goed als nieuw maken.

Bestek: hoe verwijder ik vlekken en strepen

Nadat je alles hebt afgewassen, dompel je het bestek in een oplossing van water en azijn en laat je het een paar minuten staan, waarna je het afspoelt onder de kraan.

Het is belangrijk om het bestek nooit nat te laten, maar het na elke wasbeurt te drogen.