DIY oogcrème met 3 ingrediënten om de ogen te verjongen

f16 950x500 1

Het uiterlijk is een zeer belangrijk onderdeel van ons uiterlijk en kan onze ware leeftijd onthullen, maar ook verhogen of ons er veel jonger doen uitzien. Gezichtsverzorging is erg belangrijk, en de oogzone is een van de meest vatbare gebieden van het gezicht voor rimpels.

In dit artikel leggen we uit hoe je een doe-het-zelf crème maakt van drie natuurlijke ingrediënten die, als je hem twee keer per week aanbrengt, ons helpt om de oogzone te verjongen en er een paar jaar jonger uit te zien.

De huid rond de ogen heeft minder olieklieren, waardoor ze kwetsbaarder is voor het ontstaan van rimpels. Het is essentieel om de gezichtshuid te beschermen met producten die voedingsstoffen bevatten zoals vetzuren, vitamine E en aminozuren die de huid diep hydrateren.

Om de doe-het-zelf oogverjongingscrème te bereiden heb je nodig:

  • 2 eetlepels cacaoboter
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 3 eetlepels pure aloë vera gel

Smelt de cacaoboter in een dubbele boiler, zet dan het vuur lager en voeg de olijfolie toe. Meng goed tot je een glad mengsel hebt.

Haal van het vuur en laat het mengsel afkoelen, voeg dan de aloë vera gel toe en bewaar in de koelkast, in een vooraf gesteriliseerde glazen pot.

Om de oogverjongingscrème aan te brengen, gebruikt u uw vinger en masseert u zachtjes, zonder te veel druk uit te oefenen.

Breng de crème elke avond voor het slapen gaan aan om de oogcontouren te verjongen en het gezicht een jeugdiger en stralender aanzien te geven.