De superromige vet- en gistvrije cake

Дизайн без названия 2023 01 04T161510.122

De superromige vet- en gistvrije cake

De ingrediënten

Deze ingrediënten hebben we nodig:

  • 450 ml melk
  • het sap en de geraspte schil van één citroen
  • 130 g suiker
  • 150 g bloem
  • 4 eieren
  • frosting sugar of karamel naar smaak

De bereiding

Als eerste giet je de vier eieren in een grote, diepe boule.b.

De bereiding

Als eerste giet je de vier eieren in een grote, diepe boule. Voeg nu 130 gram basterdsuiker toe en meng met een handklopper.

Bij dit mengsel zeven we nu in twee keer 150 gram bloem en mengen telkens tot het is opgenomen.

Daarna raspen we wat citroenschil in het mengsel en gieten er dan het sap bij. We mengen nog wat met de handklopper en voegen dan meerdere keren 450 ml melk toe.

Nu gieten we dit mengsel in een met boter of olie ingevette bakvorm (niet scharnierend). Welnu, nu zetten we dit bakblik in de oven op 170 graden gedurende een uur, in het medium-laag compartiment.

Als het uur voorbij is, laten we de cake afkoelen in de oven met de deur open. Als de cake koud is, halen we hem uit de oven en strooien er poedersuiker overheen (of karamel, afhankelijk van de smaak).

Nu hoeven we alleen nog maar het mes in dit zachte genot te steken. Zoals je hebt gezien, is dit een bereiding die we heel gemakkelijk op tafel kunnen brengen. Je hoeft geen ervaren banketbakker te zijn om lekkere taarten te maken waar iedereen in het gezin van zal houden, vooral de kinderen.

Uiteraard kan zo’n taart zijn apotheose bereiken in de ochtend, gedoopt in cafe latte, maar hij zal ook uitstekend geschikt zijn voor een uitgebreide na de lunch of diner, misschien in het gezelschap van goede vrienden.

Goed werk, veel plezier en lekkere trek! .