Bleekvlekken op kleding: 2 tips om ze te verbergen en te verwijderen

2

Het is je vast wel eens overkomen, misschien tijdens het schoonmaken van het huis, het doen van de was of gewoon per ongeluk, dat je een paar druppels javelwater op je kleren kreeg en de klassieke verkleurde vlekken creëerde.

Bleek kan je kleding blijvend beschadigen, maar voordat je ze weggooit , kun je een paar trucjes proberen om van bleekvlekken af te komen.

Bleekmiddel is een geurig gas dat zeer irriterend en gevaarlijk is, zowel bij inademing als wanneer het rechtstreeks op de huid wordt aangebracht. Hoewel het nuttig is in huis, is het altijd een goed idee om het veilig te bewaren en altijd te controleren of de verpakking en de dop in goede staat zijn.

Hieronder geven we twee tips om  bleekvlekken uit kleding te verwijderen en te herstellen.

De eerste tip is om 250 ml witte azijn te mengen met dezelfde hoeveelheid alcohol. Maak een doek vochtig in de oplossing en breng het aan op de bleekvlek, zonder te wrijven maar met kleine deppen.

Was het kledingstuk vervolgens in koud water en herhaal het proces totdat de bleekvlek is verdwenen.

Voor de tweede tip  heb je echter 1 eetlepel natriumthiosulfaat en 250 ml water nodig. Meng de twee ingrediënten, maak vervolgens een schone doek vochtig in de oplossing en breng het aan op de bleekvlek zonder te wrijven.

Was opnieuw met koud water en herhaal indien nodig.

De twee tips om van bleekvlekken af te komen zijn uiterst eenvoudig en stellen ons in de meeste gevallen in staat om onze kleding te herstellen. Probeer de twee tips toe te passen voordat je ze weggooit en herstel de kleding.