Alles wat je nodig hebt zijn 2 natuurlijke ingrediënten! Hoe maak je een gasfornuis schoon voor

4

Om een gasfornuis effectief schoon te maken met natuurlijke ingrediënten, heb je zuiveringszout en witte azijn nodig. Zo doe je dat:

Ingrediënten:

 • Natriumbicarbonaat
 • Witte azijn
 • Water
 • Een schone doek
 • Een spons
 • Een schrobborstel (optioneel)

Instructies :

 1. Kookplaat uitzetten: Zorg ervoor dat de kookplaat is uitgeschakeld en afgekoeld voordat u begint met schoonmaken.
 2. Roosters en branders verwijderen: Verwijder de roosters en branders van het fornuis om het reinigen te vergemakkelijken.
 3. Bereid een zuiveringszoutpasta: Meng in een kleine kom zuiveringszout met water tot een dikke pasta. De exacte hoeveelheid hangt af van de grootte van je fornuis en de hoeveelheid vuil.
 4. Pasta aanbrengen: Smeer de zuiveringszoutpasta op de vuile delen van het fornuis, vooral op vettige of verbrande plekken. Laat ongeveer 15 tot 30 minuten inwerken.
 5. Reinig met water en een spons: Gebruik een vochtige spons om de zuiveringszoutpasta voorzichtig over het fornuis te wrijven. De zuiveringszout maakt vuil en resten los. Voeg zo nodig water toe om vlekken los te maken.
 6. Spoelen en afvegen: Spoel de spons af en veeg de pan schoon om alle zuiveringszoutpasta te verwijderen.
 7. Reinig de roosters en branders: Week de roosters en branders in een oplossing van heet water met witte azijn (ongeveer 1/4 kopje azijn in een gootsteen vol water). Laat ze ongeveer 30 minuten weken en schrob ze dan met een schrobborstel om al het achtergebleven vuil te verwijderen.
 8. Spoelen en drogen: Spoel de roosters en branders grondig af met schoon water en droog ze vervolgens af voordat u ze terugplaatst op het fornuis.

Je gasfornuis zou nu blinkend schoon moeten zijn. Deze methode is effectief voor het verwijderen van vet, vuil en etensresten en maakt gebruik van natuurlijke ingrediënten. Het kan regelmatig gebruikt worden om je fornuis schoon te houden.